Covid-19 pandēmija ir izraisījusi daudz nepatīkamu brīžu mūsu sabiedrībai. Cietuši no pandēmijas ir ne tikai cilvēki un viņu veselība, bet arī nozares kā kultūra, ēdināšana, uzņēmējdarbība un citas jomas, kuras ietekme nomāc jaunu uzņēmumu rašanos šajos apstākļos. Ar šī brīža aktualitātēm sarunā dalījās Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora dalībniece Nora Heinrihsone no komandas “Tiptip.lv”.

 „Vislielākā izmaiņa šajā periodā ir tieši nodrošināšanas process, jo pirms pandēmijas bija iespējams satikt visus klātienē un vienlaicīgi nodot informāciju senioriem, taču šobrīd ir nepieciešams doties pie katra individuāli,” secina “Tiptip.lv” vadītāja. Nora norāda, ka individuālā saziņa ir laikietilpīgāka, taču tā noteikti nav sliktākā izvēle un seniori ir pateicīgi, ka ir iespēja komunicēt, jo tieši komunikācijas trūkums viņus vairāk apbēdina.

„Runājot par pircējiem, mēs pat varētu teikt, ka esam ieguvēji – veikali, tirdziņi nestrādā un cilvēki meklē citas alternatīvas, kur iegādāties dažāda veida mīļas lietiņas. Esam priecīgi, ka pieprasījums pēc mūsu produkcijas palielinās.” Nora atzīmē, ka seniori, kas ir produkcijas izveidotāji, nebaidās no saziņas ar viņu un ir gatavi klātienē viens pret vienu satikties, taču ar masku vilkšanu seniori neaizraujas.

Atbildot uz jautājumu, kāds būtu viņas ieteikums pārējiem, Nora norāda, ka šobrīd ir nepieciešams darīt visu maksimāli daudz, nemēģināt nedarīšanu novelt uz pandēmijas ietekmi. Kā arī šobrīd parādās vairāk laika, nekā tas bija laikā, kad pandēmija nebija. Nora atzīmē: „Ja nebūtu biznesa inkubators, tad droši vien nebūtu arī mēs, jo mēs saprotam, cik grūti būtu visu paveikt bez biznesa inkubatora palīdzības.” Galvenais ir uzsākt, kad ir grūtāk, jo vēlāk būs vieglāk.

Tiptip.lv”  ir Latvijā radīts tiešsaistes veikals, kura mērķis ir palīdzēt senioriem realizēt savu produkciju internetā un finansiāli atbalstīt pensionāru biedrības, veicot mērķziedojumus no katras pārdotās produkcijas vienības. 

Komanda rudens sezonas astoņu nedēļu noslēgumā “Demo dienā” ieguva trešo vietu un 2500 EUR naudas balvu savas idejas tālākai attīstībai.

Ja arī tev ir ideja vai vēlme pievienoties LU studentu Biznesa inkubatoram, realizēt savu ideju pelnošā biznesā, iegūt jaunu pieredzi un zināšanas, tieši šobrīd ir īstais laiks, jo esam uzsākuši pavasara sezonas uzņemšanu. Par visu vairāk lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar inkubatorā realizēto #futurecreators programmu, raksta autors: Daniels Balodis.

 

Dalīties