Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators aicina komandas, kurām ir savas biznesa idejas, pieteikties dalībai inkubatora programmā. 30 uzņemtajām komandām būs iespēja piedalīties programmas astoņu nedēļu fāzē, kas norisināsies no 17. februāra līdz 8. aprīlim, un cīnīties par naudas balvām. Ja Tev kādreiz ir bijusi ideja par biznesu – šis ir īstais brīdis, lai ideju pārvērstu realitātē!

Pieteikumus elektroniskā formātā var iesniegt līdz 3. februārim. 

Astoņu nedēļu periodā visiem dalībniekiem tiek organizētas nodarbības, kuras vada cilvēki ar praktisku pieredzi uzņēmējdarbībā. Nodarbību laikā uzzināsi par klientu un tirgus izpētes paņēmieniem, idejas un ar to saistīto pieņēmumu validēšanu, minimālā produkta (minimum viable product) izveidi un vēl citiem jautājumiem. Nodarbību saraksts un to vadītāji tiks publicēti šī mēneša laikā. Šajā programmas fāzē strādāsi ne tikai pie savas idejas validācijas, bet arī pārbaudīsi to, vai tiešām esi gatavs veltīt savu laiku un enerģiju darbam pie savas idejas. Papildus nodarbībām, dalībnieki tiks aicināti piedalīties mentoru sesijās un savstarpējās komandu tikšanās reizēs.

Jau pēc astoņu nedēļu darba, prezentējot savas komandas ideju, labākajiem studentiem būs iespēja saņemt naudas balvas – 5000, 3500 un 2500 EUR apmērā! Noslēdzot astoņu nedēļu fāzi, “Demo dienas” ietvaros, kura norisināsies 8. aprīlī, tiks izvēlētas 15 komandas, kuras turpinās dalību inkubatorā vēl 12 nedēļas. Šajā laika periodā saņemsi atbalstu prototipu izstrādei, mentoringu un praktiskās nodarbības, kā arī studentiem ikmēneša stipendijas – 200 EUR bakalaura un maģistra līmeņa studentiem, bet 228 EUR doktorantūrā studējošajiem.

 

Ņem vērā! 

-   Inkubatorā tiks uzņemtas komandas, kuras veido LU esošie studenti vai arī komandas, kurās, piedaloties vismaz 2 cilvēkiem, viens no tiem šobrīd studē LU, bet otrs ir citas augstskolas students vai arī studijas ir noslēdzis.

-   Inkubatorā tiks uzņemtas 30 komandas, visi pretendenti tiks izvērtēti pēc šādiem kritērijiem: 

o   Administratīvie kritēriji (pieteikumā norādīta prasītā informācija un pieteikums ir iesniegts norādītajā termiņā).

o   Kvalitatīvie kritēriji - biznesa ideja, komandas atbilstība un komandas motivācija;

 

Ar programmas nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Jautājumu gadījumā, raksti -  biznesainkubators@lu.lv. 

 

Inkubatora programma tiek realizēta ar  ERAF līdzfinansētā projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu. 

 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

 

Dalīties