Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora komanda “RECYCLONE” strādā pie skaņu izolējošiem paneļiem, kuri veidoti no pārstrādāta tekstila - iegādei būs iespējams iegādāties gan gatavus paneļus, gan arī paneļus ar lietotāja izveidotu dizainu.

Komanda “RECYCLONE” risinās dzīvokļu, biroju un citu telpu ēku problēmu - troksni. Lai uzlabotu dzīves kvalitāti un darba vidi iekštelpās, radās biznesa ideja - skaņu izolējošie paneļi. Šie paneļi būs izgatavoti no pārstrādāta tekstila, piedāvājot ne tikai efektīvu skaņas izolāciju, bet arī videi draudzīgu risinājumu. 

Pēc LU Biznesa inkubatora programmas pirmā posma “RECYCLONE” ideju atzinīgi novērtēja arī komisija, piešķirot grantu 3000 EUR vērtībā prototipa izstrādei, un komanda turpina dalību pavasara posmā. 

“Biznesa inkubatorā ir atbalstoša un motivējoša vide, kas diezgan ātrā tempā dzen uz priekšu idejas attīstību. Pieaicinātie nodarbību vadītāji dalās ar savām zināšanām un pieredzi, kas attīsta mūsu uzņēmējdarbības spējas un zināšanas. Piedaloties biznesa inkubatorā, esam ieguvuši biznesa idejas validēšanas prasmes, kā arī iedvesmu un motivāciju attīstīt savu biznesa ideju. Tas mūs mudina aktīvi un ar aizrautību strādāt pie mūsu iecerētā produkta izveides, lai jau tuvākajā laikā tirgum varētu piedāvāt mūsu ilgtspējīgi radītos skaņu izolējošos paneļus,” tā komanda komentē LU Biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmu. 

Biznesa idejas pamatā ir vēlme samazināt tekstila atkritumu nonākšanu atkritumu poligonā un piedāvāt ilgtspējīgu risinājumu šobrīd esošajā akustisko paneļu tirgū. Skaņu izolējošie paneļi no pārstrādāta tekstila piedāvās praktisku un estētisku risinājumu tiem, kas vēlas uzlabot savu telpu akustiku, vienlaikus rūpējoties par ilgtspēju.

Uzņēmums piedāvās divus galvenos produkta variantus:

  • Gatavi skaņu izolējošie paneļi un starpsienas. Tie ir gatavi lietošanai un var tikt uzstādīti gan uz sienām, gan griestiem vai izvietoti telpā, nodrošinot efektīvu skaņas izolāciju.
  • Iespēja klientiem izpaust savu radošumu, piedāvājot izveidot sava dizaina paneļus vai starpsienas.

Ideja šādam uzņēmumam tika radīta atkritumu pārstrādes veicināšanas hakatonā “Daibe Zero”, kurā guva arī uzvaru un galveno grantu 10 000 EUR vērtībā. 

Komandas RECYCLONE sastāvā ir:

Kristaps Siltumēns - pārstāv tādas nozares, kā vides zinātne, tehnoloģiskie risinājumi, pētījumi;

Ginters Znots – pārstāv uzņēmējdarbību, pārdošanu, partneru piesaisti;

Rūdolfs Golubovs – pārstāv tādas nozares, kā arhitektūra, mārketings, dizains.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu, kuru administrē LU Fonds.

 

Dalīties