Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora komanda “SENSIFIES” izstrādājuši ideju - sensorus, kas nosaka atkritumu tvertņu līmeni ar integrētu sistēmu. Sensori nolasa atkritumu tvertņu piepildījuma datus un nosūta atkritumu apsaimniekotājiem, lai ģenerētu optimizētākus savākšanas maršrutus.

Komandas izstrādātais produkts varētu uzlabot atkritumu apsaimniekotājiem ikdienas darbības. Optimizēt atkritumu izvešanas ceļus, samazināt CO2 izmešus, uzlabot pilsētas estētiku un pilnībā atbrīvoties no pārpildītām miskastēm. Samazināt atkritumu izvešanas maksas ilgtermiņā, kā arī motivēt pašus iedzīvotājus sākt šķirot atkritumus, lai samazinātu izdevumus uz to izvešanu.

Uzņēmums plāno fokusētos uz "Smart-city" attīstību un ieviestu stimulu atkritumus šķirot pašiem iedzīvotājiem. Komanda piebilst, ka uz šo visu skatās arī plašāk, sāk jau aizdomāties par vērtības piedāvājuma plašāku nozīmi, kā piemēram, par "gudrajām" miskastēm ar saspiešanas mehānismu, ko varētu ieviest Vecrīgā, lai samazinātu pieprasījumu pēc apgrūtinošas, biežas atkritumu izvešanas.

“Ikdienā cieši strādājam savā starpā. Pašlaik esam atraduši telpas, kur kopā savākties un turpināt attīstīt ideju. Mūsu nākamie soļi ir Minimāli dzīvotspējīgā produkta izveide gan fiziskā, gan sistēmas/aplikācijas. Tāpat arī izskatām iespējas uz investīciju piesaisti. Esam ļoti motivēti piedalīties Biznesa inkubatorā, vienmēr ir prieks redzēt citu cilvēku panākumus, uzklausīt viedokļus. Apmeklējot iknedēļas nodarbības, satiekam tiešām pieredzējušus mentorus no kuriem ir degsme ņemt piemēru un mācīties. Kā arī tieksme pēc granta palīdz nenolaist rokas,” komandas komentārs par dalību LU Biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmā.

Rudens posma noslēgumā, Demo dienā komanda prezentēja savu ideju komisijai un ieguva grantu 1500 EUR vērtībā savas idejas attīstībai, kā arī komanda turpinās dalību arī pavasara posmā.

Pašlaik “SENSIFIES” strādā ar vienu no mentoriem, kuru iepazina Riga EcoHack: Igniting Circular Sustainability hakatonā, laikā, kur arī šī ideja radās. Komanda konsultējas ar Rīgas Domi un Atkritumu apsaimniekošanas asociācijas līdzdibinātāju Jurģi Ugoru.

Komanda izveidojās 2023. gada novembrī, piedaloties Riga EcoHack: Igniting Circular Sustainability hakatonā, kur arī saņēma 10 000 EUR grantu, iegūstot pirmo vietu ar šo pašu ideju. Komandas nosaukums iepriekš bija “Purefy”, taču komanda izvēlējās nosaukumu mainīt un tagad tas ir “Sensifies”.

Komandas SENSIFIES sastāvā ir:

Ēriks Jānis Ejubs - Pilna apjoma programmatūras izstrādātājs. AI entuziasts. Patīk tirdzniecība un tiešsaistes mārketings. Interese par jaunām tehnoloģijām, IoT, automatizāciju. Ir pieredze reālās pasaules projektos fintech, kriptovalūtu, banku pārvaldības un IoT jomā. Strādājis teletirdzniecībā kā B2C un B2B telemārketings uzņēmumā Tele2. Komandā nodrošina sistemātiku, darbojas ar programmatūras izstrādi.

Silvestrs Irmejs - Intereses stāstu stāstīšanā, rakstīšanā un animācijā. Ir pārdevis izglītības produktus tieši klientiem 3 kontinentos. Spēja pamanīt tendences un pielietot šīs zināšanas, investējot/tirdzniecībā ar kriptoaktīviem, kā arī parastajiem aktīviem. Iegūta bakalaura izglītība uzņēmējdarbībā Rīgas Tehniskajā Universitātē. Strādā pie biznesa stratēģijām un modeļa izveides.

Dāvids Ulfs Ansons - Iepriekš studēja civilo inženieriju, pašlaik e-komerciju, veic tiešo un mazo uzņēmumu pārdošanu. Nodarbojas ar 3D drukāšanu un tehnoloģijām, ideju realizēšanu. Patīk cilvēki, filozofija, bērni, sports. Komandā dod tehniskās zināšanas, strādā pie prototipa izstrādes, tehniskiem risinājumiem.

Andželika Jaroša - Pilna laika studente, studē e-komerciju (e-biznesa vadību), 2 gadu pieredze strādājot mazumtirdzniecībā. Patīk strādāt ar cilvēkiem un patīk matemātika, skaitļi. Labas oratora prasmes, patīk darboties sistemātiski, daļējs pedants. Komandā sniedz objektīvus risinājumus, pozitīvāku skatienu. Darbojās ar izpēti, biznesa modeļa veidošanu, sadarbību piesaisti.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu, kuru administrē LU Fonds

Dalīties