Komandas “KYUKVI” pieteicās LU Biznesa inkubatorā 2023.gada rudens uzsaukumā. Rudens posma noslēgumā komanda prezentēja savu ideju Demo dienā žūrijai un ieguva grantu 500 EUR vērtībā savas idejas attīstībai. Aicinām iepazīties ar to kā komanda “KYUKVI” nonāca pie savas biznesa idejas un kā to turpina attīstīt.

Kā nonācāt pie šādas biznesa idejas?

Pati ideja radās komandas dalībniekam Artūram vēl aprīlī, kad izmantojot ChatGPT bija ilgi jāpārraksta teksts vai nu jāizmanto google translate teksta skeneris. Tad viņam ienāca prātā doma, ka to varētu pats īstenot – izveidot aplikāciju, kura pēc fotogrāfijas atbildētu uz jebkuru uzdevumu. Jūlijā, Artūrs sāka strādāt pie pirmā prototipa (telegram bota), iemācīja tam skenēt tekstu, bet atbildes sākumā tas deva bezjēdzīgas, jo tika pieslēgta bezmaksas API versija. Kā arī, bota versija atradās uz viņa mājas datora, respektīvi, prototips strādāja tikai tas, kad dators bija ieslēgts. 

Tad, jūlija beigās projektam pieslēdzās otrs komandas biedrs, Stefans. Stefans izveidoja serveri un izveidoju pilnvērtīgu API piekļuvi. Tad tas tika rūpīgi testēts un Artūrs sāka veidot TikTokus par izveidoto botu. Pēc pirmiem četriem video mums bija tikai viens jauns lietotājs. Tad, piektā video publicēšanas dienā mēs ieguvām aptuveni 700 lietotājus, kuri pāris dienu laikā izauga līdz pusotram tūkstotim. Taču, ar lielāku lietotāju skaitu atklājās sistēmas problēmas, kas neļāva efektīvi strādāt ar lielu vienlaicīgu lietotāju skaitu. Arī servera konfigurācija bija jāmaina četras reizes, lai atrastu ideālos parametrus. Taču bota atbilžu ātrums joprojām stipri pasliktinājās. Problēmu iemeslu meklēja ilgi, taču beigu beigās Artūrs to atrada un vairākas nedēļas strādāja pie tās atrisināšanas – nomainīja datu bāzi un pārkodēja kodu, novembra vidū izlaižot atjauninājumu, kas tagad ļauj efektīvi strādāt arī pie lielāka lietotāju skaita.

Kas Jums palīdz attīstīt biznesa ideju?

Paralēli, komanda darbojās trīs programmās – Ideju kausā, Čatā ar nākotni un LU pirmsinkubācijas programmā. Divās no tām komanda ieguva grantus, tālākai idejas attīstībai. Čatā ar nākotni ar mentora palīdzību tika uzsākta primārās aplikācijas izveide. 

Iknedēļas nodarbības LU Biznesa inkubatorā komandai palīdzēja izvēlēties, monetizēšanas modeli, pie kura īstenošanas tagad strādā. Komandu tikšanās deva ieskatu uz dažādām pieejām ideju īstenošanā. Tikšanās ar mentoriem bija interesanta ar to, ka tiem bija dažādi viedokļi, ieteica divus dažādus piegājienus idejas attīstībai: viens – darīt plašāk, jau tagad augt ārpus tā, ko piedāvā konkurenti, otrs – attīstīt to, kas ir līdz augstākam līmenim, un uz tā pamata attīstīties tālāk.

Ieskaties kā komandai veicas:

TikTok: https://www.tiktok.com/@kyukvi

Bots: https://t.me/kyukvibot  

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu, kuru administrē LU Fonds

Dalīties