Pirmsinkubācijas programmas astoņu nedēļu posms ir noslēdzies un 14.decembrī desmit mērķtiecīgākās komandas prezentēja savas idejas Demo dienā. Žūrija 3 komandām piešķīra naudas grantu tālākai idejas attīstībai “ReCyclone” komanda saņēma 3000 EUR, “Purefy” komanda saņēma 1500 EUR, “Kyukvi” saņēma 500 EUR. Programmas otrajā posmā desmit komandas turpinās darbu pie savas biznesa idejas attīstības nākamajā 12 nedēļu posmā, kas sāksies jau 2024. gada 9.janvārī.

Demo dienas žūrijā komandu padarīto izvērtēja Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora mecenāti Evita Lune, “Pedersen & Partners” partnere un finanšu tehnoloģijas prakses grupas vadītāja un “LMT Retail&Logistics” valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš. LU Biznesa inkubatora pasniedzējs un mentors Imants Krēziņš un Liene Bērziņa, LU Biznesa inkubatora vadītāja.

Žūrija vērtēja katras komandas izstrādāto ideju, tās validācijas līmeni, minimālo dzīvotspējīgo produktu un testēšanu ar klientiem, un par labākajām idejām atzina komandas “ReCyclone”, kuru biznesa ideja ir pārstrādāt tekstila atkritumus skaņu izolējošos akustiskos dizaina paneļos, “Purefy” komandas atkritumu tvertņu sensori, kas palīdz efektīvāk izvest pilnos atkritumu konteinerus, un “Kyukvi” komandas piedāvāto mākslīgā intelekta aplikāciju, kurā ar fotogrāfijas palīdzību mākslīgais intelekts atbildēs uz uzdoto jautājumu.

Dalībnieku idejas tika attīstītas, sadarbojoties ar nozaru ekspertiem, uzņēmējiem, mentoriem un jaunuzņēmumu vides pārstāvjiem. Meklēt viņu idejās potenciālo izaugsmi palīdzēja Līva Pērkone, Imants Krēziņš, Mikus Losāns, Niks Jansons, Enno Ence, Katrīna Cīrule, Normunds Čiževskis, Kristīne Vērpēja un Kristīne Tereško.

Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no Latvijas Universitātes, pārstāvot Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Ķīmijas fakultāti, Sociālo zinātņu fakultāti, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, Humanitāro zinātņu fakultāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA un Roterdamas Biznesa skolu.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu.

Dalīties