Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora rudens programma ir noslēgusies! Demo dienas ietvaros programmas absolventi dalījās ar pēdējās 12 nedēļās paveikto, iegūto pieredzi un saviem nākotnes plāniem.

Programmas otrajā posmā dalībniekiem tika nodrošinātas nodarbības par minimālo dzīvotspējīgo produktu un produkta tirgus atbilstību, stratēģijas izveidi virzībai tirgū un mārketinga tēmas, kā arī mentorings ar industriju ekspertiem un uzņēmējiem, kuri sniedza ieteikumus un padomus veiksmīgākai idejas attīstībai. 

Programmas absolventu paveikto vērtēja Māra Birzniece, LU Biznesa inkubatora vadītāja, Kristīne Bērziņa, Mg. B.A., LU lektore un pētniece, Tamāra Žuroviča, LMT Retail & Logistics Mazumtirdzniecības vadītāja un Imants Krēziņš, PageScout dibinātājs.

Par rudens programmas veiksmīgāko ideju komisija atzina komandu “OG Sense”. Tās dalībnieki izstrādā jauna veida optisko gāzes sensoru amonjaka, oglekļa dioksīda un gaistošo organisko savienojumu identifikācijas un koncentrācijas mērījumiem, kā arī temperatūras mērīšanai. Šādi sensori pārsvarā tiek izmantoti dzīvnieku fermās, bet tie ir izmantojami visur, kur jāizmēra šo gāzu līmeņi.

Programmas absolventi turpinās attīstīt savas idejas arī turpmāk:

Komanda “FEMI” piedāvā iespēju organizācijām iegādāties personalizētu sieviešu higiēnas produktu novietni kopā ar regulāru tās uzpildes pakalpojumu, lai veicinātu sieviešu vajadzību justies droši savā ikdienas dzīvē un padarītu šo produktu bezmaksas pieejamību par pašsaprotamu.

Komandas “Discipline Egg” mērķis ir izveidot telefona bāzi (phonestation), kas palīdzētu cilvēkiem atturēties no telefona lietošanas, vienlaikus parūpējoties par to, lai telefons, atrodoties šajā bāzē, tiktu uzlādēts un attīrīts no baktērijām.

Komandas “Neural Audit” ideja ir izveidot rīku, kas, izmantojot mākslīgo intelektu, spēj verificēt audiovizuālo failu autentiskumu. Izveidotā tīmekļa vietne būtu noderīgs rīks apdrošināšanas kompānijām, žurnālistiem, mediju ekspertiem un viltotu pierādījumu pārbaudei. 

Komanda “Skujiņi” vēlas palīdzēt cilvēkiem, kuri vēlas paši savu medu, taču nezina, no kura gala sākt, ko tieši iegādāties, cik tas izmaksās. Komanda izveidojusi vairākus variantus biškopja hobija starta komplektam, kas klientam palīdz ietaupīt laiku, sniedz apmācību rokasgrāmatā un bezmaksas konsultācijās, dod iespēju pašam tikt pie sava medus.

Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no Latvijas Universitātes, pārstāvot Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Juridisko fakultāti, Sociālo zinātņu fakultāti, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti, Datorikas fakultāti, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti, kā arī studenti no Banku augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu.

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, 4finance, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem

Dalīties