Pirmsinkubācijas programmas astoņu nedēļu posma darba augļi tika prezentēti Demo dienas laikā, kas norisinājās 21. decembrī. Programmas laikā dalībnieki uzsāka attīstīt savas biznesa idejas, kas risina sabiedrībā aktuālas problēmas, kā arī aktīvi piedalījās nodarbībās, pildīja uzdevumus un individuāli tikās ar mentoriem.  

Komisijas dalībnieki novērtēja katras komandas izstrādāto ideju, tās validācijas līmeni, minimālo dzīvotspējīgo produktu un testēšanu ar klientiem, un par labākajām idejām atzina komandas “Skujiņi” 10 soļu pamata komplektu biškopības uzsākšanai, “Femi” komandas sieviešu higiēnas produktu novietnes publiskajā telpā un “DisciplineEgg” komandas piedāvāto ierīci, kas palīdzēs cilvēkiem būt produktīvākiem un atturēties no mobilo ierīču lietošanas. Katra komanda saņēma arī veicināšanas balvu EUR 500 vērtībā, kuru varēs tērēt prototipa izveidei vai konsultācijām.
Nodarbību laikā komandas uzzināja, kā veidot vērtības piedāvājumu klientiem, veica klientu un tirgus izpēti, izstrādāja minimālo dzīvotspējīgo produktu, apguva finanšu pamatus, uzzināja, kā plānot pārdošanu un mārketingu, iepazina svarīgākos juridiskos aspektus un mācījās prezentēt idejas.

Dalībnieku idejas tika attīstītas, sadarbojoties ar nozaru ekspertiem, uzņēmējiem, mentoriem un jaunuzņēmumu vides pārstāvjiem. Meklēt viņu idejās potenciālo izaugsmi palīdzēja Līva Pērkone, Marta Rautenšilde, Kārlis Jonāss, Imants Krēziņš, Mikus Losāns, Oskars Zapackis,  Endijs Melecis, Agnese Kalniņa, Liene Kupča, Uldis Dzērve, Kārlis Kivlenieks, Valts Vīze, Aļona Bauska, Elizabete Palasiosa, Niks Jansons, Gunta Bambāne un Dāvis Golds.

Komisijā, kura izvērtēja komandu padarīto, iesaistījās Eva Alberte, Pedersen & Partners Latvijas biroja vadītāja un valdes locekle, Rinalds Kalniņš, LMT Retail & Logistics valdes priekšsēdētājs, Imants Krēziņš, Pagescout dibinātājs un Māra Birzniece, Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora vadītāja.
Programmas otrajā posmā astoņas komandas turpinās darbu pie savas biznesa idejas attīstības nākamajā 12 nedēļu posmā, kas sāksies jau 2023. gada janvārī.

Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no Latvijas Universitātes, pārstāvot Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Juridisko fakultāti, Sociālo zinātņu fakultāti, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti, Datorikas fakultāti, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti, kā arī studenti no Banku augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu.

 

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, 4finance, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem

 

Dalīties