Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubators sācis uzņemšanu pirmsinkubācijas programmā, kurā aicinātas pieteikties komandas ar savām biznesa idejām. Uzņemtajām komandām būs iespēja drošā un motivētā vidē strādāt pie idejas realizācijas, tikties ar mentoriem un citiem uzņēmējiem. Ja tev ir biznesa ideja, tad piesakies un sapņus pārvērt realitātē!  

Pieteikties iespējams līdz 23. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Kopumā pirmsinkubācijas programma ilgs piecus mēnešus, taču tie ir sadalīti divos posmos. Astoņu nedēļu posms norisināsies no 31. oktobra līdz 22. decembrim, 12 nedēļu posms no 3. janvāra līdz 23. martam. Pirmajā posmā tiks nodrošinātas nodarbības ar nozaru profesionāļiem par idejas validāciju, minimālo dzīvotspējīgo produktu, testēšanu un lietotāju atrašanu, cenu veidošanu, mārketingu un juridiskajiem jautājumiem. Šīs fāzes laikā komandas tiksies ar uzņēmējiem “speeddating” ietvaros, kā arī savā starpā, lai motivētu viens otru turpināt darbu pie idejas attīstības. Komandām būs pieejams atbalsts un konsultācijas ar inkubatora komandu.

Astoņu nedēļu posma noslēgumā tiks rīkota “Demo diena”, kuras ietvaros komisija vērtēs komandu darbu un sasniegto. Uz programmas otro posmu tiks virzītas labākās un aktīvākās komandas.

Visiem LU Biznesa inkubatora dalībniekiem būs iespēja izmantot biroja telpas, foto studiju (ar aprīkojumu), ražosanas telpas, kā arī 3D printeri, lāzergriezēju u.c. aprīkojumu.

Ja tev vēl nav savas biznesa idejas, taču vēlies ar savām prasmēm palīdzēt kādai no komandām, apmeklē inkubatora organizēto komandu veidošanas pasākumu jeb “Matchmaking vakaru” 18. oktobrī, kura laikā tev būs iespēja iepazīties ar citu dalībnieku idejām un pievienoties kādai no komandām. Tam īpaši paredzētā platformā vari atstāt savu biznesa ideju un norādīt, kādus komandas biedrus meklē vai pieteikt sevi kā komandas spēlētāju, norādot savas prasmes. To vari izdarīt šeit.

Ņem vērā! 

  • Inkubatorā tiek uzņemtas komandas, kuras veido divi līdz četri dalībnieki un komandas sastāvā jābūt vismaz vienam LU studentam.
  • Visi pretendenti tiks izvērtēti pēc šādiem kritērijiem:  
    • Administratīvie kritēriji (pieteikumā norādīta prasītā informācija un pieteikums ir iesniegts norādītajā termiņā);
    • Kvalitatīvie kritēriji - biznesa ideja, komandas atbilstība un komandas motivācija.

Jautājumu gadījumā raksti -  biznesainkubators@lu.lv. 

 

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, 4finance, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

 

Dalīties