Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora “Brīvās pieteikšanās pirmsinkubācijas” programmas astoņu nedēļu posmam, “Demo dienas” ietvaros labākajām komandām piešķirtas naudas balvas.

21. decembrī aizvadītajā “Demo dienā” 20 komandas, kuras aktīvi strādājušas pie savas biznesa idejas astoņu nedēļu posmā, cīnījās par iespēju turpināt dalību 16 nedēļu posmā. Trim labākajām komandām tika piešķirtas naudas balvas, kopā veidojot 3500 EUR atbalsta fondu.

Pirmo vietu un 2000 EUR savas biznesa idejas tālākai attīstībai ieguva komanda “FungiFuture“. Komandas piedāvātais produkts - micēlija kompozītmateriāla modes manekeni. “FungiFuture” ar savu produktu vēlas risināt globālu problēmu - pieaugošo atkritumu apjomu pasaulē, kurā modes industrija ir otrais lielākais piesārņotājs pasaulē.

Otro vietu un 1000 EUR saņēma komanda “Ligalio”. Komandas produkts ir ES Vispārīgajai datu aizsardzības regulai (“GDPR”) atbilstošas privātuma politikas ģenerators maziem un vidējiem uzņēmumiem. Ar tā palīdzību ikviens uzņēmējs varēs sagatavot GDPR atbilstošu privātuma politiku, ko ievietot savā mājaslapā vai aplikācijā. Produkts ļaus sagatavot katram biznesam pielāgotu privātuma politiku 20-30 minūšu laikā bez laikietilpīgas un dārgas juristu iesaistes. 

Visbeidzot, par trešās vietas un 500 EUR ieguvējiem kļuva “EX Trash” -  komandas mērķis ir padarīt dabu tīrāku no plastmasas. “ExTrash” prece ir augstas kvalitātes glemping teltis, kas ražotas no pārstrādājamiem vai viegli atjaunojamiem resursiem.

“Nav šaubu, ka uzvarētāji arī nākamajā posmā parādīs labus rezultātus. Astoņu nedēļu laikā redzējām, ka ar savu motivāciju un neatlaidīgu darbu komandas spēj paveikt daudz,” tā par uzvarētājiem saka Māra Birzniece, LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja.

Uzvarētāju vidū ir studenti no Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes un Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes.

No 20 komandām, kuras “Demo dienas” ietvaros prezentēja savas idejas, dalību inkubatorā turpinās 15. Piedaloties 16 nedēļu programmas fāzē, komandām būs iespēja saņemt atbalstu no mentoriem un dažādu nozaru ekspertiem, piedalīties inkubatora rīkotajās aktivitātēs, iegūt finansiālu atbalstu prototipu izstrādei un saņemt ikmēneša stipendijas studentiem.

Ja arī Tu esi iedvesmojies no komandām un vēlies pievienoties inkubatoram, pieraksties un mēs informēsim par gaidāmo pavasara uzsaukumu: https://bit.ly/velossavubiznesu

 

Balvu fonds Demo dienas pasākuma ietvaros tiek nodrošināts, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

 

Dalīties