Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators nāk klajā ar jaunu vasaras programmu visiem topošajiem LU studentiem. StartSmart programma jebkuram studentam sniegs vērtīgu pamatu savas idejas realizēšanā un attīstīšanā.

Jau šobrīd ikvienam skolēnam, kurš vēlas uzsākt studijas Latvijas Universitātē, ir iespēja iesaistīties LU studentu Biznesa inkubatora jaunajā vasaras biznesa programmā StartSmart. Uzņemšana sākas jau no 15. jūlija, taču, ja vēlies saņemt papildus informāciju un atgādinājumu par uzņemšanu, aizpildi formu ŠEIT. Programma sākas tieši pirms studiju uzsākšanas - no 24. augusta līdz 2. septembrim.

“Mūsu mērķis ir piesaistīt topošos LU studentus no dažādām fakultātēm un programmām, veidojot starpdisciplināras komandas. StartSmart programmā studenti var nākt ar savu ideju, kuru attīstīt, vai ņemt kādu no mūsu piedāvātajām, un iemācīties pirmos soļus idejas realizēšanā,” tā par jauno StartSmart programmu izsakās LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidojis pavisam jaunu vasaras programmu, kurā aicināti pievienoties topošie studenti no jebkuras LU fakultātes un programmas. Šī ir 10 dienu intensīva programma, kuras laikā ikvienu sagaida dažādas nodarbības ar zinošiem nozaru pārstāvjiem un uzņēmējiem, savstarpējas tikšanās gan ar saviem komandas biedriem, gan ar citām komandām, kā arī programmas noslēgumā iespēja savu padarīto prezentēt pārējiem. StartSmart programmā ietilpst savas idejas prezentēšana, komandu izveide, problēmu un pieņēmumu definēšana, ideācija par risinājumu, lietotāju iegūšana, prezentāciju izveide u.c. Ar studentiem ciešā sadarbībā strādās LU studentu Biznesa inkubatora komanda, kuri atbalstīs un palīdzēs jaunajiem studentiem tikt uz priekšu.

“Šī programma ir kā atspēriens un starts jaunam un aizraujošam dzīves posmam - studijām un savas idejas realizācijas turpināšanai”, tā min M. Birzniece. Ikvienam, kurš pabeigs programmu, būs iespēja rudenī startēt inkubatora sezonā un saņemt vēl lielāku atbalstu - ne tikai pasniedzēju un mentoru veidā, bet arī finansiālā.

 

Programma StartSmart tiek īstenota, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Iespēja pieteikties biznesa idejas attīstīšanai un atbalstam pirms studijām
15.07.2021.

Iespēja pieteikties biznesa idejas attīstīšanai un atbalstam pirms studijām