Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora pavasara astoņu nedēļu programmai, Demo dienas ietvaros trīs labāko komandu starpā sadalītas naudas balvas ideju tālākai attīstībai.  

Norisinoties LU studentu Biznesa inkubatora pavasara Demo dienai, 8. aprīlī noskaidrotas labākās komandas, kurām žūrija piešķīrusi naudas balvas. Demo dienas laikā 24 komandas, kuras astoņu nedēļu garumā bija aktīvi strādājušas un attīstījušas savas biznesa ieceres, prezentēja paveikto žūrijai un cīnījās ne vien par iespēju piedalīties turpmākajā inkubatora programmas 16 nedēļu fāzē, bet arī par naudas balvām, kuru kopējā vērtība sasniedza 11 000 EUR.

1. vietu un līdz ar to 5000 EUR savas biznesa idejas turpmākai attīstībai ieguva komanda Eatly”. Komandas dalībnieki veido indikatora uzlīmes, kas detektē pelējuma sporas maizes un konditorejas produktos. Uzlīmes, mainot krāsu, norāda, ka produkts vairs nav ieteicams lietošanai uzturā un pārdošanai. 2. vietu un 3500 EUR saņēma komanda “Team Voilà”, kura rīko projektu “Reģionu haips”. Projekta ietvaros tiek organizētas izziņas spēles un foto orientēšanās ekskursijas dažādās Latvijas pilsētās. 3. vietas un 2500 EUR ieguvēji ir “Fox The Maker” - komanda izstrādā radošo komplektu abonementu bērniem, kas attīsta bērna sīko motoriku, veicina radošumu un bērna kopējo attīstību.

No 24 komandām, kuras Demo dienas ietvaros prezentēja savas idejas, dalību inkubatorā turpinās 15. Piedaloties 16 nedēļu programmas fāzē, komandas saņems atbalstu no mentoriem, varēs iegūt finansiālu atbalstu prototipu izstrādei un ikmēneša stipendijas studentiem.

Balvu fonds Demo dienas pasākuma ietvaros tiek nodrošināts, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

 

Dalīties