Risinājumi labsajūtas uzlabošanai pandēmijas un attālinātās dzīves laikā, dzīvesveida izaugsmes iespējas, platformas vairumtirgotājiem, aplikācijas nekustamā īpašuma izīrēšanas atvieglošanai, kā arī citi risinājumi - ieskaties, kādas idejas pavasara programmā attīstīs Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatorā!  

Jaunais pavasara uzsaukums jau šonedēļ uzsāk savu astoņu nedēļu gājienu pretī ideju realizēšanai. Šajā uzsaukumā komandas ir dažādas, bet noteikti lielāks uzsvars likts uz idejām, kuras vērstas uz cilvēku labsajūtas paaugstināšanu un garīgās veselības uzlabošanu, strādājot attālināti un ikdienu pavadot mājās, kā arī idejām, kuras vērstas uz izklaidi - spēļu radīšana, tiešsaistes pasākumu organizēšana, un arī veselīgs un zaļš dzīvesveids. Vairākas komandas piedāvā dažādas aplikācijas, spēles un produktus sevis pašizaugsmei un aktīvam dzīvesveidam. Ir idejas arī izglītības jomā, piemēram, vienotas aplikācijas izveide augstskolu studentiem. Starp komandām bijušas arī idejas vērstas nekustamā īpašuma virzienā, piemēram, platformas izveide, kura atvieglos īres dzīvokļa atrašanu. Arī ēdināšanas nozarē redzamas idejas, piemēram, konditorejas izstrādājumu ražošana cilvēkiem ar dažādām pārtikas alerģijām, un ēdienreižu plānotāja izveide. 

Komandu lielākā motivācija piedalīties LU studentu Biznesa inkubatorā ir iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas un vērtīgus padomus no mentoriem, kā arī iespēja strādāt kopā un sniegt savu atbalstu arī citām komandām, un programmas noslēgumā arī pacīnīties par naudas balvām. Komanda “eUNI” min: “Mēs uzskatām, ka kopā darbojoties ir iespējams straujāk un drošāk virzīt savu projektu un to realizēt kvalitatīvāk un ar pārliecību.” Komandas uzskata, ka tieši inkubators ir labākā vieta, kur validēt savas idejas un noteikt pareizo virzienu tālākai idejas realizācijai. Komanda “IPP” piebilst, ka “LU studentu Biznesa inkubatorā mēs varam veidot kontaktus ar citiem līdzīgi domājošiem cilvēkiem un nākotnē rast kopīgus risinājumus vēl lielākām problēmām”. 

Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes, Juridiskās fakultātes, Datorikas fakultātes, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes un Vēstures un filozofijas fakultātes.

Uzņemtās 30 komandas nākamo astoņu nedēļu laikā piedalīsies nodarbībās, saņems praktiskus uzdevumus, piedalīsies mentoringa sesijās, lai 8. aprīlī piedalītos “Demo dienā”. Tajā, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”, trīs labākās komandas varēs saņemt naudas balvas 5000 EUR, 3500 EUR un 2500 EUR vērtībā. “Demo diena” būs nozīmīgs pasākums ne tikai naudas balvu dēļ, bet šajā dienā arī izšķirsies, kuras 15 komandas turpinās savu dalību inkubatorā. Piedaloties nākamajā posmā, kurš norisināsies 12 nedēļas, komandas turpinās darbu pie savas biznesa idejas attīstības.

 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

 

Dalīties