Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmas astoņu nedēļu fāzei, “Demo dienas” ietvaros sadalītas naudas balvas starp trim labākajām komandām.

Aizvadītajā nedēļā, noslēdzoties LU studentu Biznesa inkubatora astoņu nedēļu programmai, “Demo dienas” ietvaros, 20 komandas cīnījās par naudas balvām un iespēju piedalīties inkubatora programmas 12 nedēļu fāzē. Šoreiz starp idejām bija atrodami risinājumi izglītības un pārtikas nozarēm, pārstāvēta sociālā uzņēmējdarbība, kā arī izstrādāti jauni materiāli.

Komisija, kuru veidoja gan LU un inkubatora pārstāvji, gan cilvēki no uzņēmējdarbības vides, naudas balvas piešķīra trim komandām, kuras, viņuprāt, sevi ne tikai labi prezentēja “Demo dienas” ietvaros, bet arī bija aktīvi un ar labiem rezultātiem strādājušas visas astoņas nedēļas. 1. vietas un 5000 EUR naudas balvas ieguvēji, komanda “Good Mood Food”, veikuši nozīmīgu progresu lietotnes izstrādē, kas palīdzēs cilvēkiem ar dažādiem ēšanas ierobežojumiem ātri un ērti noorientēties pārtikas produktu sastāvā. 2. vietu un 3500 EUR ieguva komanda  “My Food Intelligence”, vegāno saldumu ražotāji šajā periodā strādāja pie digitālo tirdzniecības kanālu veidošanas un uzsākuši sarunas par sadarbību veidošanu ar mazumtirdzniecības veikaliem. Savukārt 3. vietas un 2500 EUR naudas balvas ieguvēji “Tiptip.lv” izveidojuši interneta veikalu, kurā atrodami Latvijas senioru un cilvēku no citām sociāli mazāk aizsargātām grupām veidoti produkti. Astoņās nedēļās komanda ne tikai ir izveidojusi interneta veikalu ar vairāk nekā 170 produktiem, bet arī nodibinājusi vairākas sadarbības un ieguvusi pirmās pārdošanas. 

No 20 komandām, kuras attālināti prezentēja savas biznesa idejas “Demo dienā”, tālāk dalību inkubatorā turpinās 15. Šīm komandām, piedaloties 12 nedēļu programmas fāzē, būs iespēja saņemt atbalstu no mentoriem, iegūt finansiālu atbalstu prototipu izstrādei, kā arī ikmēneša stipendijas studentiem. Komentējot aizvadītās astoņas nedēļas, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks, saka: “Gan no dalībniekiem, gan mentoriem saņēmām pozitīvas atsauksmes par šo astoņu nedēļu periodu. Prieks par komandām, kuras aktīvi iesaistījās inkubatora rīkotajās aktivitātēs, sasniedzot taustāmus rezultātus savu ideju attīstībā.” 

Balvu fonds “Demo dienā” tiek nodrošināts, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

 

Dalīties