Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators ir uzsācis savu 9. sezonu ar uzņemtām 30 komandām, kuras piedalās astoņu nedēļu programmā. Komandas šajā laikā strādās pie savu ideju attīstības, prototipu izveides, kā arī tiksies ar mentoriem.  

Jau ierasti oktobris ir mēnesis, kurā LU studentu Biznesa inkubators uzsāk savu sezonu, uzņemot jaunas komandas, kuras vēlas iegūt jaunas zināšanas un savas idejas pārvērst biznesā. Šogad inkubatora komandām tiek piedāvāta atjaunota programma, kas pavers plašākas iespējas tās dalībniekiem. Inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks min: “Atskatoties uz iepriekšējām sezonām, tiekoties ar ārvalstu inkubatora pārstāvjiem un meklējot informāciju par citiem universitāšu biznesa inkubatoriem, esam atjaunoši procesu un saturu, kuru piedāvājam inkubatora komandām. Domāju, ka komandām ir iespēja saņemt lielisku atbalstu savas idejas realizēšanai, tagad galvenais pašam to vēlēties un strādāt pie savas idejas validēšanas, lai jau 17. decembrī varētu prezentēt pirmos rezultātus.”

Komandu pieteiktajās idejās jūtama arī Covid-19 izraisītās situācijas ietekme, jo vairākas no komandām strādās pie idejām, kuras saistītas ar dažādiem rīkiem attālinātās izglītības uzlabošanai. Nav aizmirstas arī citas aktuālas lietas, piemēram, jaunu, dabai draudzīgāku būvmateriālu izveide, audums apģērbiem, kas spētu samazināt starojuma ietekmi, kuru cilvēks ikdienā saņem no dažādām elektroierīcēm sev blakus, kā arī sociālās uzņēmējdarbības projekti. Vairāk par komandām pastāstīsim nākamo nedēļu laikā, bet visas komandu prezentācijas jebkuram interesentam būs iespēja redzēt, apmeklējot “Demo dienu”, kura norisināsies tiešsaistē.

Uzņemtās 30 komandas nākamo nedēļu laikā piedalīsies nodarbībās, saņems praktiskus uzdevumus, piedalīsies mentoringa sesijās, lai 17. decembrī piedalītos “Demo dienā”. Tajā, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”, trīs labākās komandas varēs saņemt naudas balvas 5000 EUR, 3500 EUR un 2500 EUR vērtībā. “Demo diena” būs nozīmīgs pasākums ne tikai naudas balvu dēļ, bet šajā dienā arī izšķirsies, kuras 15 komandas turpinās savu dalību inkubatorā. Piedaloties nākamajā posmā, kurš norisināsies 12 nedēļas, komandas turpinās darbu pie savas biznesa idejas attīstības.

 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties