Jau pavisam drīz LU studentu Biznesa inkubatorā uzsāksim jauno sezonu (līdz 18.oktobrim vēl vari paspēt pieteikties, aizpildot anketu: bit/ly/lusbi2020), kurā komandām sniegsim atbalstu viņu biznesa ideju attīstībai. Protams, lai komandām nodrošinātu pēc iespējas labākas nodarbības, esam aicinājuši palīgā cilvēkus, kuriem uzņēmējdarbība un jaunuzņēmumi nav sveši.

Pirmajā inkubatora posmā, kas norisināsies 8 nedēļu garumā un noslēgsies ar Demo dienu 17.decembrī, notiks 7 nodarbības, kuras ietvers tādas tēmas kā: Vērtības piedāvājums un klienta profils, Klientu un tirgus izpēte, Minimālais dzīvotspējīgais produkts, Produkta cenas veidošana, Mārketings un pārdošana, Kā dibināt uzņēmumu un kas ir dibinātāju līgums, Prezentēšanas prasmes.

 

Šīs nodarbības vadīs cilvēki, kuri ir zināmi Latvijas jaunuzņēmumu vidē un tie ir: 

Anna Andersone - uzņēmēja un Riga TechGirls vadītāja

Anna ir viena no Latvijas start-up komūnas līderēm un kustības Riga TechGirls valdes locekle. Viņas pieredze veidojusies, dibinot un attīstot dizaina un tehnoloģiju jaunuzņēmumus FROONT, Berta.me un HungryLab, kā arī atbalstot startup ekosistēmu Latvijā, veidojot koprades telpu programmētājiem un dizaineriem THE MILL, esot TechHub Riga valdē un aktīvi runājot par dzimumu līdztiesību tehnoloģijās. Šobrīd izstrādā apģērbu un zīmolu apskāvienu un pieskārienu veicināšanai Be–with. 

 

Viesturs Sosārs

Darbojas Latvijas tehnoloģisko jaunuzņēmumu vidē kopš 2003.gada, ir dibinājis vairākus uzņēmumus, bijis riska kapitāla fonda pārvaldītājs, kā arī veicis agrīnas privātas investīcijas vairākos tehnoloģiskos jaunuzņēmumos. Viņš ir viens no Latvijā populārākā tehnoloģisko iesācējuzņēmumu kopbiroja TechHub Riga dibinātājiem, ir vairāku Baltijas valstu, Somijas un Dānijas akseleratoru programmu mentors, kā arī konsultē Latvijas lielos uzņēmumus jaunu produktu un pakalpojumu izstrādes jautājumos. Kopš 2012.gada Viesturs vada Biznesa laboratoriju uzņēmējdarbības specializācijas kursā Rīgas Ekonomikas augstskolā un kopš 2019.gada Inovāciju laboratoriju Rīgas Biznesa skolas miniMBA programmā.

 

Ralfs Goba

Digitālā mārketinga entuzaists, lektors, konsultants. Ikdienā apkalpo vietēju un globālu klientu Facebook reklāmas kontus vai vada lekcijas biznesa inkubatoros un citur. Plāno un ievieš pārdošanas stratēģijas, raksta kopiju un analizē datus, reizēm dizanē.

Kopā palīdzējis vairāk kā 150 klientiem dažādās nozarēs investējot vairāk kā 2 000 000 EUR budžetu Facebook un Instagram reklāmā. Gadu laikā Ralfs ir pietiekami daudz izmēģinājis un kļūdījies, kāpis uz grābekļiem un izlīdis no purviem, lai sniegtu ieskatus citiem par to, kā pārdot vairāk izmantojot digtālo vidi.

Kad Ralfs nav aizņemts ar mārketingu, viņš orgnaizē Surf port sērfošanas nometnes Portugālē.

 

Oskars Priede - prezentēšanas prasmju treneris

Oskars ir prezentēšanas prasmju treneris, viņa specializācija ir publiskā runa un prezentēšana. Oskara inženiera (Mg.sc.ing.) un biznesa vadības (MBA) izglītība, analītiskā domāšana, kā arī ilggadīga praktiskā uzstāšanās pieredze dod viņam iespēju palīdzēt saviem klientiem noteikt kompānijas/produkta vērtības piedāvājumu un noprezentēt to ietekmīgā veidā.

Oskars interesējas par veiksmīgas publiskas uzstāšanās faktoriem, kā arī par jaunākajām tendencēm prezentāciju gatavošanā un spēcīga iespaida radīšanā, rūpīgi analizē oratorus un palīdz uzlabot runas prasmes, nodrošinot uzstāšanās prasmju treniņus uzņēmumos un atvērtajās grupās, kā arī konsultējot individuāli.

 

Kārlis Purmalis

Asociētais profesors Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē. Riga Cambridge Venture Camp Organizators un mentors Autors un līdzutors vairākām zinnātniskajām publikācijām. 

 

Dāvis Suneps - uzņēmējs, semināru vadītājs 

2019. gadā palīdzēja dibināt 143 (!) uzņēmumus Latvijā, novadīja 36 prezentācijas un darbnīcas 11 pilsētās, konsultēja kopā 243 unikālus maksājošus klientus.

Iepriekš TechHub Riga izpilddirektors (2016-2017), pasākumu organizators LU studentu biznesa inkubatorā (2014-2016).

 

Ernests Štāls

Ernests ir viens no TechHub Riga kopāstrādāšanas telpas un TechChill konferences līdzdibinātājiem. Pašlaik strādā riska kapitāla uzņēmumā Superhero Capital. Ernestam ir plaša pieredze jaunuzņēmumu vidē, kas gūta gan pašam veidojot uzņēmumus, meklējot kapitālu un komandu, gan arī strādājot ar startapiem dažādās akseleratoru programmās un biznesa inkubatoro

   

Dalīties