Tas brīdis ir klāt, sākusies pieteikšanās jaunajai LU studentu Biznesa inkubatora programmai! Dalībai inkubatorā var pieteikties visi Latvijas Universitātes (*un arī citu augstskolu) studenti neatkarīgi no studiju līmeņa un fakultātes, aizpildot pieteikumu anketu. Ja tev ir sava biznesa ideja un esi gatavs strādāt pie tās attīstīšanas, piesakies!

Pieteikumus elektroniskā formātā var iesniegt līdz 18.oktobrim. 

Ko iegūst komandas, kuras tiek uzņemtas biznesa inkubatorā? 

Pēc pirmā posma, kurš norisināsies 8 nedēļu garumā, studentiem būs iespēja saņemt naudas balvas - 5000, 3500 un 2500 EUR apmērā! 

Šajā laika periodā, katru nedēļu mēs Tev organizēsim nodarbības, kuras vadīs tādi cilvēki kā Viesturs Sosārs, Ernests Štāls, Anna Andersone un citi. Jau tuvāko dienu laikā publicēsim nodarbību sarakstu un to vadītājus.

Komandām, pirmajās 8 nedēļās, notiks arī 3 sesijas ar mentoriem, bet, lai tiktu uz tām, vajadzēs arī izpildīt nodarbības iedotos uzdevumus! 

Klāt jau minētajām lietām visiem LU studentu Biznesa inkubatora dalībniekiem ir iespēja izmantot biroja telpas, foto studiju (ar aprīkojumu), ražosanas telpas, kā arī 3D printeri, lāzergriezēju u.c. lietas. 


Kas notiek pēc 8 nedēļām? 

Labākās 15 komandas iekļūs otrajā posmā, kas norisināsies vēl 12 nedēļas. Šajā posmā studentu komandām būs iespēja saņemt izejmateriālus prototipu izstrādei, pieteikties ikmēnešana stipendijām (200EUR bakalaura un maģistra studentiem, 228 EUR doktorantūras studentiem). Kā arī, katrai komandai būs iespēja individuāli tikties ar ekspertiem un mentoriem. Tāpat šajā laika periodā rīkosim dažādas nodarbības.

 

Ņem vērā! 

Inkubatorā tiks uzņemtas 30 komandas, visi pretendenti tiks izvērtēti pēc šādiem kritērijiem: 

Administratīvie kritēriji (pieteikumā norādīta prasītā informācija un tas ir iesniegts norādītajā termiņā).

Kvalitatīvie kritēriji (Biznesa ideja, Komandas atbilstība, Komandas motivācija)

Lai pieteiktos, Tev noteikti jābūt komandai (vismaz diviem studentiem komandā), pārējo sastāvu varat papildināt arī ar cilvēkiem, kuri vairs nestudē. 

 

Ja ir vēl citi jautājumi, raksti biznesainkubators@lu.lv 

 

 *komandā var būt citu augstskolu studenti, ja vismaz 50% no dalībniekiem ir LU studenti, pēdējo divu gadu absolventi vai pētnieki. 

 

Inkubatora programma tiek realizēt ar  ERAF līdzfinansētā projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu. 

 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

   

Dalīties