Dienas gaismu piedzīvos Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora veidots podkāsts “Biznesa ledlauži”, kas taps ar LU radio NABA atbalstu. Tas sniegs noderīgu informāciju un praktiskus padomus savas biznesa idejas attīstīšanā un realizēšanā, kā arī atklās veiksmīgu uzņēmēju pieredzes stāstus.

Podkāsts, kuru vadīs LU studentu Biznesa inkubatora līdzvadītājs Zigurds Uldriķis un kuru būs iespējams klausīties no 18. februāra, iznāks divas reizes mēnesī otrdienās un būs dzirdams Spotify radio NABA kanālā, kā arī portālos lsm.lv un delfi.lv. Radio NABA ēterā tas būs dzirdams katru pirmdienu 11.00. To būs iespējams klausīties katram sev ērtā laikā, jo katra podkāsta sērija tiks saglabāta arhīvā, lai klausītājs jebkurā laikā to var noklausīties un rast atbildes par sev interesējošo tēmu. Podkāstā būs dzirdami tādi sabiedrībā zināmi uzņēmēji kā: digitālās aģentūras “New Black” dibinātājs Artūrs Mednis, alus darītavas “Valmiermuiža” dibinātājs Aigars Ruņģis, “Global shapers Riga” dibinātāja un vadītāja, karjeras konsultante Diāna Lāce, repairo.eu līdzdibinātājs un vadītājs Undis Neilands un daudzi citi.

Podkāsta galvenais mērķis ir ar praktiskiem padomiem un pieredzes stāstiem motivēt jauniešus uzsākt un attīstīt savas biznesa idejas un sniegt noderīgu informāciju par iespējām, ko piedāvā LU studentu Biznesa inkubators un citas biznesa atbalsta programmas jaunuzņēmumiem.

2012./2013. akadēmiskajā gadā, kad inkubators uzsāka savu pirmo sezonu, kopā tika uzņemtas 12 komandas ar savām biznesa idejām, bet šogad - jau 50 komandas. Šo astoņu gadu laikā strauji ir pieaugusi interese tieši studentu un jauniešu vidū, kas nozīmē, ka uzņēmējdarbība un tās uzsākšana tieši jaunu cilvēku vidū ir kļuvusi daudz aktuālāka. Neskatoties uz pieaugošo dalībnieku skaitu, LU studentu Biznesa inkubators turpina izstrādāt un realizēt jaunas idejas, kuras būs vērstas uz jaunu dalībnieku un interesentu piesaisti. “Ja spēsim pievērst jauniešu un studentu uzmanību uzņēmējdarbībai, tas palielinās iespēju, ka nākotnē Latvijai būs gan veiksmīgi un pasaulē zināmi jaunuzņēmumi, gan prasmīgi lielo uzņēmumu vadītāji. Šādi mēs palielinām gan pašu jauniešu konkurētspēju globālajā tirgū, gan arī ceļam valsts tēlu kopumā,” uzsver LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks.

LU studentu Biznesa inkubators ir nozīmīgs dalībnieks Eiropas augstskolu biznesa inkubatoru vidū, radot iespējas katram studentam kļūt par izcilu uzņēmēju. Mēs palīdzam visu studiju līmeņu un virzienu LU studentiem un viņu komandām uzsākt un attīstīt uzņēmējdarbību, piedāvājot vispusīgu atbalstu visās biznesa idejas attīstības stadijās

Dalīties