Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatorā 28. janvārī viesojās bijušais Latvijas Valsts prezidents, jaunais LU fonda valdes loceklis Andris Bērziņš, kurš 2014. gadā piedalījās "Biznesa ideju fonda” – Baltijā pirmā studentu biznesa grantu fonda – atklāšanā.  

Fonds tika izveidots, lai veicinātu jauniešu uzņēmējdarbības kultūru Latvijā. To radīja pēc LU studentu Biznesa inkubatora un tā lielākā mecenāta, latviešu izcelsmes amerikāņu uzņēmēja Džona Medvecka iniciatīvas. Tikšanās laikā LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks pastāstīja par to, kas inkubatorā ir noticis pēdējo gadu laikā un kāds atbalsts dalībniekiem ir sniegts, tieši pateicoties "Biznesa ideju fonda" un Biznesa inkubatora mecenātiem, kā arī pastāstīja par šī gada aktualitātēm un to, kādi jaunumi gaidāmi turpmāk.

Tikšanās laikā piedalījās arī divas no “Biznesa ideju fonda” atbalstītajām komandām –  Parkdroid (komandu pārstāvēja Rūdolfs Gedra) un Yogasense.ai (komandu pārstāvēja Arnolds Bogdanovs un Aigars Cibuļskis). Komandas pastāstīja, kā tieši piešķirtais grants tika izlietots vai vēl tiek plānots to izlietot. Parkdroid gadījumā grants tika piešķirts 2018. gadā, un šobrīd komandas izveidotie viedie sensori jau tiek testēti vairākās pasaules valstīs, piemēram, Vācijā un Indijā. R. Gedra arī minēja, ka nesen atgriezušies no izstādes Dubaijā, kur ieguvuši jaunus kontaktus no potenciālajiem partneriem. Yogasense.ai komandai grants tika piešķirts salīdzinoši nesen – “Icebreakers’19” laikā, kas norisinājās 2019. gada 4. oktobrī. Komandas pārstāvji pastāstīja, kā šobrīd norisinās tehnoloģijas izstrāde un ko tā ir paveikusi līdz šim.

A. Bērziņš atzinīgi vērtēja abas grantus saņēmušās komandas un izteicās, ka idejas ir ilgtspējīgas un ar potenciālu sevi attīstīt vēl tālāk. Tikšanās piedalījās arī LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) mārketinga un komunikācijas vadītāja Evija Ansonska.

2019. gadā LU Biznesa ideju fondu atbalsta 96 Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c.

Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubators ir lielākais studentu biznesa inkubators Latvijā. Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Papildus informācija:
LU studentu Biznesa inkubators
Aspazijas bulvāris 5, Rīga, LV-1050
Tālrunis: 67034735
E-pasts: biznesainkubators@lu.lv

Dalīties