4. oktobrī LU Zinātņu mājā notika lielākais studentu Biznesa iespēju festivāls Ziemeļeiropā - ICEBREAKERS'19. Fināla galveno balvu 10000 EUR grantu savas idejas realizēšanai sadalīja divas jaunuzņēmumu komandas. Pirmo vietu un 7000 EUR finansējumu savas biznesa idejas realizācijai saņēma mākslīgā intelekta platforma YogaSense.AI, individualizētu jogas apmācības programmu izveidei ar tūlītēju atgriezenisko saiti, kas ļauj mazināt traumu iespēju, bet otro vietu un 3000 EUR atbalstu saņēma OKRAFTS uzņēmums, kas piedāvā augstas kvalitātes balansa dēļus, palīdzot sportistiem pilnveidot sērfošanai, skeitbordam un wakebordam u.c. sporta veidiem nepieciešamās iemaņas.

Uz grantu konkursu kopumā pieteicās vairāk nekā 30 komandas. no kurām inkubatora komanda izvēlējās 10 labākās. Komandām bija iespēja prezentēt savu biznesa ideju uz Icebreakers’19 galvenās skatuves, sacenšoties par 10 000 EUR grantu no LU studentu Biznesa Inkubatora. 

Starp idejām, kas tika prezentētas festivālā, bija gan dažādu platformu izveide pakalpojumu nodrošināšanai, kā piemēram, komanda Repairo - jaunieši piedāvā uzlabot automašīnu servisu pakalpojumu pieteikšanas procesu, nodrošinot arī to, ka automāšīnas servisa vēsture tiek saglabāta, izmantojot blokķēdes tehnoloģiju.  
Savukārt, komanda Snapio piedāvā uzlabot iepirkšanās pieredzi, piedāvājot iegādāties produktu, kas attēlots vides vai drukāta reklāmā. Komanda EVLT Optical Fiber piedāvā risinājumu, kā uzlabot optiskās šķiedras, kas tiek izmantotas medicīnā, konkrēti, operaciju veikšanā.

Kā uzsver LU Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks: “Izdarīt gala izvēli un noteikt uzvarētājus nebija vienkārši, jo kopumā biznesa ideju konkursam saņēmām vairāk kā 30 pieteikumus, no tiem izvēloties 10 labākos, kas savas idejas prezentēja uz festivāla galvenās skatuves. Ideju izvērtēšanā balstījāmies uz konkrētiem kritērijiem: idejas novitāte, izaugsmes potenciāls, konkurētspēja, komanda un īstenošanas potenciāls. YogaSense.AI saskatījām lielāko potenciālu, jo komandas dalībniekiem ir atbilstošas prasmes un pieredze idejas tālākai attīstīšanai, kā arī tā risina konkrētu problēmu ar kuru saskaras daudzi cilvēki no strauji augošās jogas komūnas visā pasaulē. Saskatām, ka šo ideju būs iespējams mērogot un tā nebūs tikai lokāla. Apsveicam YogaSense.AI komandu un priecāsimies viņiem sniegt atbalstu LU Biznesa inkubatorā!“ 

Jauno uzņēmēju idejas šogad vērtēja Kārlis Kivlenieks (LU studentu Biznesa inkubators), Olga Barretu-Gonsalvisa (Magnetic Latvia Startup), Igors Marders (DELFI), Andris K. Bērziņš (Change Ventures), Marija Povilaite (New Door), Valts Stūrmanis (BDO Law)

Grantu konkurss norisinājās, pateicoties mecenātu ziedojumiem, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods un citi uzņēmumi un privātpersonas.  Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

Ja arī Tev ir sava biznesa ideja un vēlies saņemt atbalstu no LU studentu Biznesa inkubatora, līdz 27.oktobrim norisinās pieteikšanās inkubatora jaunajai sezonai, pieteikšanās anketu atradīsi šeit - http://bit.ly/lusbi8.

 

Festivāls "Icebreakers'19" tiek atbalstīts ar ERAF līdzfinansēto projektu Nr. 1.1.1.3/18/A/007
“Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem"

 

Dalīties