Latvijas Universitāte sadarbībā ar Rīgas Tehnisko Universitāti 4.oktobrī rīko jau otro studentu Biznesa Iespēju festivālu - ICEBREAKERS'19. Festivālā visi Latvijā studējošie jaunieši tiek aicināti atklāt potenciālās iespējas uzņēmējdarbībā, uzzināt par pieejamajiem atbalsta intrumentiem sava biznesa uzsākšanai un ideju realizēšanai. Festivāla ietvaros, jauniešiem ir iespēja prezentēt savas biznesa idejas un cīnīties par galveno balvu - 10 000 EUR. 

ICEBREAKERS'19 norisināsies jaunatklātajā Latvijas Universitātes Zinātņu mājā un pulcēs vairāk nekā 1000 enerģiskus studentus, strauji augošus jaunuzņēmējus un biznesa entuziastus. Konferences galvenais mērķis ir iedrošināt jauniešu izzināt biznesa iespēju daudzveidību dažādās jomās, kā arī veicināt pasaules pieredzes un zināšanu iegūšanu. Pasākumu ar uzrunu atklās Latvijas Republikas Prezidents Egīls Levits, iedvesmojot jauniešus iesaistīties uzņēmējdarbībā un sniedzot savu redzējumu par Latvijas studentu jaunuzņēmumu nākotni.

“Pastāv trīs iespējas, kā dzīves laikā varam mācīties – apgūt teorētiskās zināšanas, mācīties no savas vai mācīties no labāko pieredzes. Mūsdienās lielākos un noturīgākos panākumus gūst tie, kas spēj apvienot visas trīs šīs lietas. Iespēju festivālu ICEBREAKERS ir ne tikai iespēja satikt līdzīgi domājošos, bet arī unikāla iespēja mācīties no labākajiem un uzkrāt pieredzi, testējot savas biznesa idejas,” uzsver LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš.

Visas dienas garumā uz divām paralēlām skatuvēm jauniešus iedvesmos, dalīsies pieredzē un zināšanās gandrīz 60 starptautiski uzņēmēji un tehnoloģiju nozares eksperti gan no pasaulē zināmiem uzņēmumiem kā Spotify, Google, WIX, Revolut, gan starptautisku atzinību guvuši Latvijas uzņēmumi kā DraugiemGroup, Anatomy Next uc.

Paralēli diskusijām, dalībnieki tiks aicināti piedalīties starptautisku akseleratoru un inkubatoru informatīvajās darbnīcās, kā arī uzzināt par iespējamajām prakses vietām un satikties ar potenciālajiem darba devējiem, uzrunāt iespējamos sadarbības partnerus, domubiedrus un iepazīties ar jaunākajām tendencēm uzņēmējdarbības nozarē.

Konferences noslēgumā norisināsies “Biznesa ideju konkurss”, kur studentiem ir dota iespēja prezentēt savas biznesa idejas un cīnīties par galveno balvu - 10 000 EUR. Konkursā līdz 30.septembrim var pieteikties biznesa ideju autori, kas vēlas un ir gatavi iesaistīties inkubatorā jaunajā 2019/2020. akadēmiskā gada sezonā. Ideju pieteikumus izvērtēs kompetenta žūrija un 10 labākās komandas prezentēs savas idejas uz Icebreakers'19 galvenās skatuves.Vairāk par pieteikšanos: http://bit.ly/10grantslv.


Vairāk informācijas par festivālu: https://www.icebreakers.lv

Dalīties