4.oktobrī notiks jau otrais Icebreakers biznesa iespēju festivāls studentiem, ko šogad rīko Latvijas Universitāte kopā ar Rīgas Tehnisko Universitāti. Festivāla ietvaros visas dienas garumā studentiem un citiem interesentiem būs iespēja klausīties un tikties ar uzņēmējiem, pētniekiem un pasaulē zināmu kompāniju pārstāvjiem no Latvijas un ārzemēm. Latvijas Universitātes Studentu Biznesa inkubators konferences ietvaros rīko grantu konkursu inkubatora pašreizējiem un jaunajiem dalībniekiem, kurā būs iespēja iegūt līdz 10 000 EUR tālākai biznesa attīstībai.  

Pieteikties konkursā ir aicināti 2018./2019.ak.gada sezonas inkubatora dalībnieki un biznesa ideju autori, kuri vēlās iestāties inkubatorā jaunajā sezonā 2019./2020.ak.gadā. Konkursa kopējais pieejamais finansējums ir 10 000 EUR, ko plānots sadalīt starp vislabāk attīstītajām un dzīvotspējīgākajām biznesa idejām.

Visas komandas prezentēs savus projektus Konkursa vērtēšanas komisijai, ko veido īpaši uzaicināta žūrija.

  • Informācija par pieteikšanos

Pieteikšanās notiek līdz 30.septembrim, elektroniski aizpildot pieteikuma formu: http://bit.ly/10grantslv (LV) vai http://bit.ly/10graneng (ENG).

Kā arī, drukātā veidā,  nogādājot šīs lietas, uz  LU Studentu Biznesa inkubatoru (Aspazijas bulvārī 5, 2. stāvā):

  1. Aizpildītu pieteikumu  (LV) vai pieteikumu angliski

  2. Projekta realizācijā iesaistīto personu CV;

  3. Citus būtiskus materiālus (bildes, tabulas), kas palīdzēs pilnīgāk izprast biznesa projektu.

  • Prezentācijas sagatavošana un prezentēšana.

Prezentācija jāgatavo un jāprezentē angļu valodā.

N.B. Ja uz grantu konkursu pieteiksies vairāk nekā 10 pretendenti, mēs rīkosim priekšatlasi, uz kuru tiks uzaicināti visi pretendenti. Priekšatlase notiks 2.oktobrī plkst.16:30, LU studentu Biznesa inkubatora telpās. Pēc visu prezentāciju noklausīšanās, tās pašas dienas vakarā komandas saņems rezultātus par to, kuras no tām ir uzaicinātas prezentēt savu ideju Icebreakers'19 festivāla laikā. 

10 labākās komandas prezentēs savu ideju konkursa vērtēšanas komisijai uz Icebreakers'19 galvenās skatuves. Grantu konkurss sāksies plkst.17:00 (Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, Jelgavas iela 3)

5 minūšu prezentācijā jāiekļauj sekojošas sastāvdaļas:

  1. Biznesa ideja; problēma, ko tā atrisina;

  2. Komanda, un komandas kompetences;

  3. Konkurenti un konkurētspējīgā priekšrocība;

  4. Nepieciešamais finansējuma un finansējuma izlietojuma mērķis;

  5. Atskaites punkti un termiņi, lai sasniegtu mērķi;

  6. Biznesa ilgtermiņa attīstības scenārijs, uz ko virzāties;

Pēc katras prezentācijas, vērtēšanas komisijai būs 3min jautājumiem.  

  • Vērtēšana un rezultātu paziņošana

Konkursa vērtēšanas komisija izvērtē pretendentus pēc pieteikuma, prezentācijām un atbildēm uz jautājumiem klātienē, katru komandu vērtējot 5 baļļu sistēmā, kur 1 ir zemākais un 5 augstākais vērtējums pēc šādiem kritērijiem:

- Jaunieveduma līmenis

- Izaugsmes potenciāls

- Konkurētspēja

- Komandas atbilstība

- Realizācijas iespējamība

 Konkursa rezultāti tiks paziņoti pēc Konkursa vērtēšanas komisijas apspriedes - tajā pašā dienā, 4.oktobrī, plkst.18:45 konferences “Icebreakers’19” noslēguma ceremonijas laikā.

Komandas, kas saņems grantu, noslēgs līgumu ar Latvijas Universitātes fondu. Ņem vērā, komandām, kuras saņems grantu, uz līguma parakstīšanas brīdi, būs jābūt sastāvā vismaz 50% LU studentu, pētnieku vai pēdējo 2 gadu absolventiem. 

Detalizēti Biznesa ideju fonda konkursa noteikumi ir atrodami Biznesa ideju fonda nolikumā.

Dalīties