Piektdien, 28.jūnijā LU EVF Biznesa inkubatora telpās norisinājās Biznesa ideju konkursa ‘’Ejam gaisā’’ fināla pasākums.

Jaunajiem uzņēmumiem bija jāprezentē sava ideja nopietnas komisijas priekšā, kuras sastāvā bija šādas personas - Jānis Ennītis, privātais investors, uzņēmējs;  Gints Mednis, privātais investors, uzņēmējs;  Atis Zvidriņš, ZGI Capital pārstāvis;  Anatolijs Prohorovs, Proks Capital vadošais partneris;  Jānis Janevics, Imprimatur Capital partneris;  Artis Ozoliņš, LU Studentu padomes priekšsēdētājs; Mikus Losāns, LU EVF Biznesa inkubatora vadītājs. Lai gan sākotnēji konkursam bija pieteikušās 17 komandas, līdz finālam nokļuva vien 4 labākās:
  • Kristiāns Līcis, Kaspars Škerba, Edgars Vecozoliņš - ‘’FurniLight interjera apgaismojuma sistēma’’,  zem mēbelēm un interjerā iekļaujamas LED gaismu strīpas, kas kontrolējamas ar iPhone vai Android telefoniem, papildus apgaismojumam vai noskaņu veidojoši elementi;
  • Karīna Oborune  - ‘’Apēd Rīgu’’, unikāls produkts Latvijas,  Eiropas un pasaules mērogā – ēdamās pastkartes;
  • Agnija Ruhocka, Ilze Riekstiņa  - ‘’Ulmaņlaiku kafejnīca’’, kafejnīca Rīgā, kas ieturēta 20.gs. 30.gadu stilā, piedāvājot tā laika kulināriju, mūziku un atmosfēru, liekot ikvienam apmeklētājam ceļot laikā un atgriezties starpkaru perioda Latvijā;
  •  Aleksejs Popjonoks, Maksims Ivanovs, Jeļena Baranovska  - ‘’SYNCURE’’, platforma, kas palīdz izveidot un turpmāk modificēt mājaslapu, atvieglot komunikāciju ar klientiem, izsūtot e-pastus un monitorēt klientu aktivitāti sociālajos tīklos un statistiku.

 

Šīs četras komandas bija izturējušas pirmās divas atlases kārtas – ideju atlasi un biznesa talku apmeklēšanu un finālā cīnījās par 5000 Ls sava biznesa uzsākšanai.  Katrai komandai bija 10 minūšu laikā jāprezentē un jāpārliecina komisija, ka  viņu ideja ir investīciju vērta.  Kā arī jāspēj atbildēt uz jautājumiem, ko uzdeva komisijas pārstāvji. Pēc kārtīgas diskusijas komisija vienbalsīga nolēma atbalstīt 2 komandas: Kristiānu Līci ‘’FurniLight interjera apgaismojuma sistēma’’ ar 2058,19 LS un Karīnu Oboruni ‘’Apēd Rīgu’’ ar 700 LS. Lai gan neviens no investoriem neizrādīja vēlmi kādā no uzņēmumiem investēt, tomēr ieteica labus padomus turpmākai attīstībai un vēlēja veiksmi.

Dalīties