Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes (LU EVF) Biznesa inkubatora uzņēmuma „FLASH you&me” biznesa idejas – pāru apakšveļas ražošana un tirdzniecība uzņem apgriezienus. Komandas dalībniece būs viena no astoņiem dizaineriem, kas piedāvās savus produktus jaunatvērtajā modes dizaineru veikalā „8 Rooms”, Galerijā Rīga.

17.decembrī tirdzniecības centrā „Galerija Rīga” tika atvērts jauns modes dizaineru veikals-showroom ar nosaukumu 8 Rooms, kurā savu produkciju piedāvā arī LU EVF Biznesa inkubatora komanda FLASH you&me. Uzņēmums savu produkciju jau tirgo veikalos "Paviljons", tirdzniecības centrā Domina un veikalā Look at Riga Vecrīgā.

Par biznesa ideju stāsta tās autore, māksliniece un modes dizainere Līva Saule (Šteina): „Sākās viss pirms vairākiem gadiem, kad nolēmu vīru iepriecināt dzimšanas dienā ar jauku dāvanu. Nodomātais bija burvīga apakšveļa, taču veikalu piedāvājums bija pagalam garlaicīgs. Tā nu es mājās uzdūrossaistošiem audumiem, un nolēmu pagatavot dāvanu pati. Tā kā audums palika pāri, es izgatavoju eksemplāru arī sev. Pēc svinīgā dāvinājuma un dāvanas pielaikošanas paskatījos uz mums abiem spogulī un tur pretī vērās pāris tērpts vienotā skaistā veļā - tas bija skaisti un saistoši! Tā radās ideja par pāru konceptu!”

Vietējā tirgū FLASH publiski parādījās Positivus festivālā 2010.gadā, kā arī 2011.gadā Kalnciema ielas Ziemassvētku tirdziņā. 2012.gadā Līva savus produktus sāka piedāvāt arī internetā, un, tā kā interese no pircēju puses par šo biznesa ideju tikai pieauga, tad šī gada oktobrī abi pāru apakšveļas koncepta radītāji – Līva Saule (Šteina) un Raimonds Šteins iestājās Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubatorā.

LU EVF Biznesa inkubators ir dibināts 2012.gada rudenī kā studentu uzņēmējdarbības uzsākšanas atbalsta rīks. Biznesa inkubatora darbību atbalsta Latvijas Universitāte, Swedbank, privātie uzņēmēji, kā arī LU mecenāts Džons Medveckis, finansējot Biznesa inkubatoram pirmo FabLab tipa prototipēšanas laboratoriju Baltijā.

Dalīties