Pandēmija ir radījusi izmaiņas visos sabiedrības procesos. Cilvēkiem nākas vairāk izmantojot tehnoloģijas, lai sazinātos viens ar otru, iegādātos pārtiku internetā un ir nepieciešams konsultēties ar speciālistiem attālinātā režīmā. IT nozarē šis laiks ir iespēju laiks. Par to, kāda nozīme šobrīd ir IT tehnoloģijām un cilvēku uzturu, dalījās Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora dalībniece Gunta Līdaka no komandas “Good Mood Food”.  

Šis ir iespēju laiks, jo šobrīd ir ierobežojumi doties uz veikaliem, ārstiem un speciālistiem. Mūsu risinājums ir dot iespēju cilvēkiem mazāk pavadīt laiku veikalos, ātri un ērti iegūstot informāciju par sev nepieciešamajiem produktiem, izmantojot aplikāciju telefonā.”

         Pandēmijas laikā “Good Mood Food” uzdevums ir atvieglot cilvēku ikdienu, šis ir ļoti labs laiks, lai palaistu aplikāciju tirgū. „Nākotnē plānojam palaist programmu, kura parādīs, kurus produktus tev ir nepieciešams lietot un no kuriem labāk izvairīties, viss ir atkarīgs no paša lietotāja.” Gunta piebilst: ”Mēs vēlētos piesaistīt dažādus speciālistus, kuri spētu sniegt plašāku informāciju par produktiem, kas kļūtu par veselīga dzīvesveida platformu – komūnu. Bieži vien nākas saskarties ar līdzīgām problēmām, taču pie ārsta vizītes ir problemātiski tikt.”

         Gunta novēl nenokārt degunu un mēģināt darīt, runāties, atrast savu nišu, mainīt savus ieradumus un meklēt dažādus risinājumus. „Šobrīd IT risinājumi ir viens no virzieniem, kurā var domāt, lai atvieglotu cilvēkiem dzīvi, ne tikai pandēmijas laikā, bet arī vēlāk. Atrast veidus kā ietaupīt laiku ir ļoti svarīgi.” “Good Mood Food” iesaka vairāk smaidīt, būt labā garastāvoklī un lietot sev nepieciešamo pārtiku šodien, pagarinot savas veselības dzīves ilgumu, kas šķiet sīkums, taču tas nav nesvarīgs.

         “Good Mood Food” ir mobilā aplikācija, kas palīdz cilvēkiem ar dažādiem ēšanas ierobežojumiem. Aplikācija ļauj noskenēt pārtikas produktus un analizē pārtikas produktu sastāvdaļas pāris sekunžu laikā.

Komanda rudens sezonas astoņu nedēļu noslēgumā “Demo dienā” ieguva pirmo vietu un 5000 EUR naudas balvu savas idejas tālākai attīstībai.

Ja arī tev ir ideja vai vēlme pievienoties LU studentu Biznesa inkubatoram, realizēt savu ideju pelnošā biznesā, iegūt jaunu pieredzi un zināšanas, tieši šobrīd ir īstais laiks, jo esam uzsākuši pavasara sezonas uzņemšanu. Par visu vairāk lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar inkubatorā realizēto #futurecreators programmu, raksta autors: Daniels Balodis.

 

Share