Šodien savu astoņu nedēļu izaicinājumu doties pretim uzņēmēja statusam uzsāk 14 jaunas, entuziasma pilna komandas! Kopā ar nozaru pārstāvjiem, uzņēmējiem, mentoriem un Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatoru tiks likti pamati vairākām biznesa idejām un to īstenošanai, lai palīdzētu rast risinājumus sabiedrībā aktuālām problēmām.

Šī gada rudens uzsaukumā komandas izvirzījušas aktuālas tematikas, kurās meklējami problēmu risinājumi. Vēl joprojām svarīga ir cilvēka fiziskā sagatavotība un labsajūta. Arī šajā uzsaukumā divas komandas vērsušās ar biznesa ideju, kas aktualizē mazkustīgu dzīvesveidu un atbilstoša trenera atrašanu, lai veicinātu savu fizisko veselības stāvokli. Starp komandām radies arī piedāvājums, kā veicināt emocionālo un mentālo veselību cilvēku vidū, piedāvājot vēl ne tik izplatītu, taču jau ārzemēs atzītu terapijas veidu, kas saistīts ar dzīvnieku iesaisti, savukārt cilvēka veselības stiprināšanai plānots izveidot aplikāciju, kas palīdzēs jebkuram tikt pie savas pirmās medus burkas.

Komanda “FEMI” aktualizējusi tēmu par sieviešu higiēnas produktu pieejamību publiskajā telpā, savukārt par personīgo mantu drošības risinājumu parūpējusies komanda “Safelockers”. Jaunas idejas radušās arī medicīnas un armijas nozarē, izveidota biznesa ideja, kā mazajiem un vidējiem uzņēmumiem strukturizēt savu biznesa darbību vienuviet, kā arī piedāvāts risinājums meža īpašnieku izglītošanā attiecībā uz cirsmām vai īpašumu pārdošanu.

Inkubatora programmu papildina arī divas komandas, kuras oktobra sākumā ieguva galveno balvu biznesa iespēju festivālā “Icebreakers’22”, sadalot 10 000 EUR grantu savu biznesa ideju īstenošanai. Komanda “AR Wheels”, kas izstrādāja 3D augmentālās realitātes vizualizatoru, kas palīdz klientiem virtuāli piemērīt auto diskus un aksesuārus pirms to iegādes, un komanda “OG Sense”, kas izstrādāja jauna veida optiskās gāzes sensoru organisko savienojumu (t.sk. amonjaka) identifikācijas un koncentrācijas mērījumiem.

Komandu lielākā motivācija piedalīties LU Biznesa inkubatorā ir iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas un vērtīgus padomus no mentoriem, jo, kā saka komanda “FEMI”: “Mēs sapņojam, lai mūsu ideja pārtaptu realitātē!”, atzīstot, ka tieši inkubators ir labākā vieta, kur validēt savas idejas un noteikt pareizo virzienu tālākai idejas realizācijai.

Komandu vidū ir jauni un kreatīvi dažādu augstskolu un dažādu programmu jaunieši, studenti un absolventi, kuri ir pilni ar degsmi izgudrot jaunas tehnoloģijas mūsdienīgai un labākai dzīvei. Šajā uzsaukumā inkubatora dalībnieku vidū ir studenti no Latvijas Universitātes, pārstāvot Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Juridisko fakultāti, Sociālo zinātņu fakultāti, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti, Datorikas fakultāti, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti, kā arī studenti no Banku augstskolas, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA un Rīgas Tehniskās universitātes.

Uzņemtās komandas nākamo astoņu nedēļu laikā piedalīsies nodarbībās, pildīs praktiskus uzdevumus, kā arī gūs individuālus padomus mentoringa sesijās, lai 21. decembrī “Demo dienā” prezentētu savas biznesa idejas un pierādītu sevi. Šajā dienā žūrijas komisijas vērtēs katras komandas darbu un izlems, kuras komandas turpinās darbu pie savas biznesa idejas attīstības nākamajā 12 nedēļu inkubācijas periodā, kas sāksies jau 2023. gada janvārī.

Programma tiek realizēta ar LU Biznesa inkubatora mecenātu atbalstu.

 

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, 4finance, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem

Dalīties