Demo dienas ietvaros 21. aprīlī Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatorā 13 komandas prezentēja programmas laikā paveikto un cīnījās par naudas balvām. Uzzini, kuri biznesa idejas atzītas par labākajām!

Pirmo vietu un 5000 EUR savas biznesa idejas tālākai attīstībai ieguva komanda “FungiFuture”. Komandas piedāvātais produkts ir micēlija kompozītmateriāla modes manekeni, kas uzlabos modes industrijas ilgtspējības aktualitāti. Šis materiāls ir videi draudzīgs un atbilst ilgstspējības principiem. Komanda 16 nedēļu laikā paspējusi piesaistīt pirmās investīcijas un sadarbojas ar potenciālajiem klientiem, lai tuvā nākotnē manekeni jau atrastos lielveikalos!

Otro vietu un 3500 EUR saņēma komanda “Eeedn”. Komanda , ņemot vērā e-komercijas popularitāti, izstrādā platformu, kur zemnieki varēs pārdot savu produkciju ērti un ātri tiešsaistē. Digitālie tirdziņi jau aktīvi darbojas un notikuši jau 5 reizes. Tie aptver šobrīd Valmieras pilsētā esošos ražotājus.

Visbeidzot, par trešās vietas un 2500 EUR ieguvējiem kļuva “Ligalio”. Komandas produkts ir ES Vispārīgajai datu aizsardzības regulai (“GDPR”) atbilstošas privātuma politikas ģenerators maziem un vidējiem uzņēmumiem. Privātuma politiku ikviens uzņēmums var ģenerēt Ligalio mājaslapā 20 minūšu laikā, aizpildot jautājumu anketu par savu biznesu un pielāgojot privātuma politikas dizainu savai tīmekļvietnei vai aplikācijai, kurā privātuma politika tiks ievietota.

“Labākās komandas šajā posmā spēja pierādīt savu motivāciju attīstīt biznesa ideju, izstrādājot pirmos prototipus, iegūstot pirmos klientus un investīcijas. Komandām ir potenciāls virzīties tālāk, kas arī redzams pēc turpmākajiem mērķiem,” tā uz Demo dienu atskatās Māra Birzniece, LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja.

Komandu vidū ir studenti no dažādām Latvijas Universitātes fakultātēm - Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Juridiskās fakultātes, Datorikas fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes, Pedagoģijas, Psiholoģijas un mākslas fakultātes, Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes, kā arī no citām Latvijas augstskolām.

Balvu fonds Demo dienas pasākuma ietvaros tiek nodrošināts, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

 

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

 

Dalīties