Straujiem soļiem tuvojas Latvijas universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora pavasara 8 nedēļu programmas izskaņa, kurā studentu komandas attīsta savas biznesa idejas, gatavojoties iespējai piedalīties “Demo dienā”!  

Šī gada februārī 19 komandas uzsāka dalību LU studentu biznesa inkubatora pavasara programmā “Brīvās pieteikšanās pirmsinkubatora programmas” 8 nedēļu fāzē un ir aicinātas pieteikties un piedalīties "Demo dienā", kurā tiks izlemts, kuras komandas turpinās savu dalību inkubatora 16 nedēļu programmā kā arī kuras trīs komandas saņems naudas balvas 3500 EUR vērtībā!

"Demo diena" norisināsies 7. aprīlī, sākums plkst. 17.30, tiešsaistes režīmā LU studentu Biznesa inkubatora Facebook lapā.

Komandām, kuras vēlas piedalīties "Demo dienā", ir nepieciešams iesūtīt atskaiti, kurā apraksta paveikto šajā 8 nedēļu periodā, un pieteikumu dalībai "Demo dienā" kā arī ir jāiesūta prezentācijas par sevis veikto darbu līdz 7. aprīļa plkst. 14.00

Dokumentus ir jāiesniedz elektroniski, nosūtot uz epasta adresi biznesainkubators@lu.lv.

Atskaites formu un pieteikumu iespējams atrast nolikumā “Pirmsinkubatora programmas 8 nedēļu posma noslēguma konkursa vienreizējo stipendiju par godalgotu vietu nolikums”.

Katrai komandai ir jāsagatavo prezentācija, kurā iekļauj:

- biznesa ideja, problēma, ko tā risina un tirgus lielums (iekļaujot salīdzinājumu ar konkurentiem);

- komanda, kompetences;

- līdzšinējā biznesa idejas validācija;

- projekta atskaites punkti, iekļaujot informāciju par izdarīto 8 nedēļu posmā un plānoto tālāk; 

- biznesa ilgtermiņa attīstības scenārijs, uz ko komanda virzās.

Katrai komandai būs dotas 3 minūtes prezentācijai. Prezentācijas jānosūta uz e-pasta adresi biznesainkubators@lu.lv līdz 7. aprīļa plkst. 14.00.

Komandas un to prezentācijas vērtēs komisija, kuras sastāvā ir LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece, projekta “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” vecākais eksperts Kārlis Kivlenieks, “SmartLaws” izpilddirektore Marta Matisone, studijas “Glass Point” līdzīpašniece Ieva Zemīte, “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls” valdes loceklis Uldis Dzērve un Latvijas Universitātes lektore un pētniece Kristīne Bērziņa.

Komisijas locekļi individuāli izvērtē katru komandu, vērtējot 5 ballu sistēmā, kur 1 ir zemākais un 5 augstākais vērtējums pēc šādiem kritērijiem:

- Biznesa modelis;

- Idejas inovāciju līmenis;

- Tirgus lielums;

- Idejas validācija;

- Komandas atbilstība.

Pēc visu komandu izvērtēšanas, komisija lemj par to, kurām no komandām piešķirt naudas balvas. Naudas balvu apmērs noteikts nolikumā

Balvu finansēšanas avots ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda ar saimniecisko darbību nesaistīts projekts „Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”, ID Nr. 1.1.1.3/18/A/007, LU reģistrācijas Nr. ESS2019/318. 

Komandas, kuras nepiedalās "Demo dienā" vai arī komisijas vērtējumā nav labāko 15 komandu sarakstā, tiek izslēgtas no tālākas dalības LU studentu Biznesa inkubatorā. 

 

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

 

Dalīties