Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators sācis uzņemšanu pavasara programmā, kurā aicinātas pieteikties komandas ar savām biznesa idejām. 30 uzņemtajām komandām būs iespēja drošā un motivētā vidē strādāt pie idejas realizācijas un cīnīties par 8500 EUR vērtīgu finansiālo atbalstu savas idejas attīstīšanai! Ja tev ir biznesa ideja, tad piesakies un sapņus pārvērt realitātē!

Izmanto iespēju un līdz 30. janvārim aizpildi pieteikuma anketu.

Astoņu nedēļu posms norisināsies no 15. februāra līdz 7. aprīlim. Tā laikā tiks nodrošinātas nodarbības ar nozaru profesionāļiem par idejas validāciju, minimālo dzīvotspējīgo produktu, testēšanu un lietotāju atrašanu, cenu veidošanu un citas aktivitātes. Šīs fāzes laikā komandas tiksies ar uzņēmējiem “speeddating” ietvaros, kā arī savā starpā, lai motivētu viens otru turpināt darbu pie idejas attīstības. Komandām būs pieejams atbalsts un konsultācijas ar inkubatora komandu.

Astoņu nedēļu programmas noslēgumā tiks rīkota “Demo diena”, kuras ietvaros komisija vērtēs komandu darbu un sasniegto posma laikā. Labākajām komandām ar augstāko potenciālu un inovatīvākiem risinājumiem tiks piešķirtas naudas balvas, kopējam balvu fondam veidojot 3500 EUR (1. vietai – 2000 EUR, 2. vietai – 1000 EUR un 3. vietai – 500 EUR). 15 labākās komandas tiks virzītas tālāk uz programmas otro fāzi – 16 nedēļu programmu.

Papildus minētajam, visiem LU studentu Biznesa inkubatora dalībniekiem būs iespēja izmantot biroja telpas, foto studiju (ar aprīkojumu), ražosanas telpas, kā arī 3D printeri, lāzergriezēju u.c. aprīkojumu.

Ja tev vēl nav savas biznesa idejas, taču vēlies ar savām prasmēm palīdzēt kādai no komandām, apmeklē inkubatora organizēto komandu veidošanas pasākumus jeb “Matchmaking vakarus” 19. vai 27. janvārī, kuru laikā tev būs iespēja iepazīties ar citu dalībnieku idejām un pievienoties kādai no komandām. Esam izveidojuši arī rīku, kurā ir jau sagatavotas biznesa idejas, kuras vari sākt attīstīt. Biznesa idejas apskati šeit.

Vai esi LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes students, kurš pašreiz meklē prakses iespējas? Apvieno praksi ar inkubatora programmu un nošauj divus zaķus ar vienu šāvienu! Programmas laikā studentiem, kuriem šajā semestrī ir nepieciešams iziet obligāto praksi studiju ietvaros, to var izdarīt inkubatorā. Pieteikums praksei un inkubatora programmai nemainās, taču papildus norādi, kādu programmu pārstāvi un cik ilgai jābūt praksei. Pieteikums pieejams šeit.

Tā kā šogad inkubācijas programma norisināsies attālinātā formā, īpaši aicināti iesaistīties citu LU filiāļu un arī augstskolu studenti, kuriem iepriekš nav bijusi iespēja pievienoties inkubatoram tieši attāluma dēļ. 

Ņem vērā! 

  • Inkubatorā tiek uzņemtas komandas, kuras veido divi līdz četri dalībnieki un komandas sastāvā jābūt vismaz vienam LU studentam.
  • Inkubatorā tiks uzņemtas 30 komandas, visi pretendenti tiks izvērtēti pēc šādiem kritērijiem:  
    • Administratīvie kritēriji (pieteikumā norādīta prasītā informācija un pieteikums ir iesniegts norādītajā termiņā).
    • Kvalitatīvie kritēriji - biznesa ideja, komandas atbilstība un komandas motivācija.

Ar programmas nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Jautājumu gadījumā, raksti -  biznesainkubators@lu.lv. 

Inkubatora programma tiek realizēta ar  ERAF līdzfinansētā projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu. 

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Accenture Baltics, Luminor Latvija, Evita Lune, Aija Lāce u.c. Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

 

Dalīties