Inovatīvi risinājumi vides piesārņojuma samazināšanai un pārtikas uzglabāšanai, fiziskās un mentālās labsajūtas uzlabošanai, aplikācijas medicīnā un izglītībā, kā arī citi risinājumi - uzzini jau tagad, kādas idejas šoreiz tiks attīstītas Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora rudens programmā.

Jau no nākamās nedēļas komandām būs iespēja astoņas nedēļas intensīvi strādāt pie savu ideju attīstīšanas, iegūt jaunas zināšanas no pieredzējušiem uzņēmējiem un mentoriem, kā arī cīnīties par vietu 16 nedēļu posmā. Šajā uzsaukumā komandas ir ļoti dažādas, bet nenoliedzami ir jūtama digitālo produktu tendence. Ir komandas, kuras vēlas uzlabot piegādes aplikāciju funkcionalitāti un pieejamību, tāpat ir komanda, kas vēlas atvieglot privātuma politikas pieejamību uzņēmumiem. Starp komandām ir arī idejas vērstas ilgtspējības virzienā, piemēram, pārtikas produktu pārklājums, teltis no otrreiz pārstrādājamas plastmasas, kā arī apģērbs un modes manekeni no videi draudzīga materiāla. Arī izklaides sfēra netiek piemirsta - radoša programma bērniem un rotaļlietas cilvēkiem, ar interesi par eksaktajām zinātnēm.   

Komandu galvenā motivācija ir iegūt vērtīgas zināšanas un praktiskus padomus no mūsu mentoriem un nodarbību vadītājiem, kā arī iepazīties ar jauniem cilvēkiem un iegūt svarīgus kontaktus, kas viņiem ļautu veiksmīgāk attīstīt savas biznesa idejas. 

“Tagad komandām priekšā ir intensīvs darbs, šo astoņu nedēļu laikā tām būs iespēja validēt un notestēt savas idejas, lai jau pēc tam nākamajā posmā attīstītu pirmos prototipus,” tā par gaidāmo programmu saka LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

Uzņemtās 29 komandas nākamo astoņu nedēļu laikā piedalīsies nodarbībās, saņems praktiskus uzdevumus, piedalīsies mentoringa sesijās, lai 21. decembrī  piedalītos “Demo dienā”. Tajā, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”, trīs labākās komandas varēs saņemt naudas balvas - 2000 EUR, 1000 EUR un 500 EUR vērtībā. “Demo diena” būs nozīmīgs pasākums ne tikai naudas balvu dēļ, bet šajā dienā arī izšķirsies, kuras 15 komandas turpinās savu dalību nākamajā - 16 nedēļu ilgā - posmā. 

Starp uzņemtajām komandām ir studenti no LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Datorikas fakultātes, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes, Juridiskās fakultātes, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes, Bioloģijas fakultātes. Studenti pārstāv dažāda līmeņa studijas - bakalaura, maģistra un doktora.

 Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija, Luminor Latvija u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem

Dalīties