Kādas prasmes būs nepieciešamas izglītības jomā? Kā veiksmīgi pielāgoties mainīgajiem apstākļiem? Kādas biznesa idejas var uzskatīt par inovācijām? Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs Baltijas valstu universitāšu eksperti un jaunuzņēmumu pārstāvji trešdien, 30. jūnijā, gan klātienē Latvijas Universitātes (LU) Dabas mājas teritorijā, gan tiešraidē “Icebreakers” Facebook lapā.

“Termini no vārdnīcas nākotnes speciālistiem – robotikas ētika, mākslīgais intelekts, dizaina domāšana – jau kļūst par ikdienu. Vēlamies veidot diskusiju par nākotnes tendencēm izglītības nozarē, jo pēdējā laikā joma ir piedzīvojusi nozīmīgas pārmaiņas, radot nepieciešamību pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Tāpat dosim iespēju dalībniekiem iesaistīties radošajās darbnīcās, lai gūtu idejas, iedvesmu un praktiskas metodes inovāciju radīšanai,” par pasākumu 100 dienas pirms studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāla “Icebreakers’21” stāsta LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

Icebreakers’21 ieskaņas pasākuma “100 dienas līdz ledus laušanai” mērķis ir “pavērt” priekškaru tēmām, par kurām tiks plašāk diskutēts festivālā šī gada 8. oktobrī, kā arī aktualizēt nepieciešamību pēc jaunām biznesa idejām, pārmaiņām un inovācijām. Dalība pasākumā ir bez maksas. Lai apmeklētu pasākumu klātienē, nepieciešams aizpildīt reģistrācijas anketu.

Atklāšanas pasākumā 30. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 notiks Baltijas valstu universitāšu ekspertu diskusija par nākotnes tendencēm izglītībā, jaunuzņēmumu pārstāvju diskusija par inovācijām medicīnas nozarē, pieredzes stāsts par biznesa attīstīšanu, kā arī saruna par zaļākas un digitālas Eiropas perspektīvām. Pasākums norisināsies angļu valodā.

Pasākuma laikā norisināsies arī tiešsaistes meistarklase par dizaina domāšanu. Vietu skaits meistarklasē ir ierobežots. Meistarklasi organizēs uzņēmums "Design Elevator", un tās apmeklētājiem būs iespēja praktiski izzināt dizaina domāšanas metodes. Arī šī aktivitāte norisināsies angļu valodā. Pieteikšanās un detalizētāka informācija atrodama šeit.

Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls “Icebreakers'21” šoruden norisināsies jau ceturto reizi. Festivāla pastāvēšanas laikā tas ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem starptautiskajiem uzņēmējdarbības notikumiem Latvijā un Baltijas reģionā, piedāvājot plašu programmu jaunajiem biznesa censoņiem. Šogad pasākuma galvenais vadmotīvs būs "Jaunas nākotnes meklējumos", akcentējot nepieciešamību pēc pārmaiņām, inovācijām, attīstības un spējas pielāgoties mūsdienu mainīgajiem apstākļiem.

Kā jau ziņots iepriekš, oktobrī plānotā festivāla centrālais notikums jeb kulminācija ir Biznesa ideju konkurss, kur studentiem būs iespēja iegūt 10 000 EUR sava biznesa attīstīšanai, prezentējot ideju festivāla ekspertu žūrijai.

Festivāls vienuviet pulcēs studentus, jaunos uzņēmējus, pētniekus, biznesa ekspertus un entuziastus no Baltijas, lai diskutētu par potenciālajām iespējām uzņēmējdarbībā, pieejamajiem atbalsta instrumentiem biznesa uzsākšanai un inovāciju radīšanai. Tādējādi plānots veicināt universitāšu sadarbību, kā arī nodrošināt informāciju studentiem par iespējām veidot ne tikai starpdisciplināras komandas vienas augstskolas ietvaros, bet arī starpaugstskolu komandas, kā arī iespējas izmantot dažādu citu piesaistīto sadarbības partneru infrastruktūru, kas paver daudz plašākas iespējas studentiem viņu inovatīvo projektu realizācijā.

Ieeja pasākumā, uzrādot personas apliecinošu dokumentu un derīgu digitālo sertifikātu, kurā iekļauts QR kods. Savus digitālos Covid-19 sertifikātus iedzīvotāji var apskatīt tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv

Vairāk informācijas par pasākumu: https://www.facebook.com/events/3930063643746866

Festivālu organizē LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar projekta ieviešanas partneriem Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina Fabriku. Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Festivāla atklāšanas pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un TVNET GRUPA.

Dalīties