Team Voilà ir viena no Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatora (LU SBI) pavasara uzsaukuma komandām. Tā inkubatorā startē ar foto orientēšanās projektu Reģionu Haips. Par komandas darbību un pašu projektu sīkāk sarunā stāsta Team Voilà veidotāja un vadītāja Daniela Studente.

Izdzirdot komandas nosaukumu Team Voilà, var rasties jautājums: “Ko nozīmē vārds voilà?”. Komandas veidotāja un vadītāja Daniela skaidro, ka voilà nozīmē “lūk, tā”, vārdu iespējams lietot dažādās situācijās. Tad radusies ideja voilà ietvert arī komandas nosaukumā. Var teikt, ka tas bijis veiksmīgs solis. 

Taujāta par idejas rašanos, Daniela min: “Man vienmēr ir ļoti paticis pulcināt cilvēkus, parūpēties par viņiem.” Daniela sapratusi, ka jārada iespēja iepazīties ar cilvēkiem, gūt jaunus draugus. Tā 2019. gadā tika radīts pirmais Speed Friending pasākums. To latviski iespējams tulkot kā ātro sadraudzības pasākumu, kur cilvēki īsā laika posmā iepazīstas ar vairākiem jauniem cilvēkiem. Tāpat komanda organizē arī līdzīga koncepta pasākumu Speed Dating. Tulkojot latviski – ātrie randiņi. Komanda piedāvā organizēt pasākumus arī uzņēmumiem. Diemžēl arī Team Voilà izjutusi Covid-19 radītās sekas, bet rasts risinājums – Action Friending. Ar to komanda startējusi LU SBI.

Rast Action Friending tulkojumu latviešu valodā ir grūti, taču tas paredz iespēju doties kopīgos pārgājienos un gūt jaunus draugus. Pieaugot komandas atpazīstamībai, tā radījusi arī pasākumu GET AWAY – aizbēgšana, došanās prom. Tā ir iespēja doties dabā, baudīt gardu maltīti, nakšņot naktsmītnē un pat relaksēties pirtī. Taču tam atkal sekojuši Covid-19 ierobežojumi, tomēr komanda vēlējusies turpināt darbību. Vadītāja uzsver: “Mūsu galvenais mērķis ir, lai cilvēki savā starpā iepazīstas…mēs esam sociālas būtnes, mums ir ļoti svarīgi komunicēt.” Tā LU SBI pirmsinkubācijas periodā radīts projekts Reģionu Haips.

Tā ir foto orientēšanās spēle dažādās Latvijas pilsētās, asinot prātu, kā arī atbalstot vietējo pašvaldību ekonomiku. Tajā var doties viens vai kopā ar savu mājsaimniecību. Izveidoti 32 pārgājienu maršruti, kas kopā sastāda 387 kilometrus. Pagaidām pieejams Vidzemes un Zemgales Haips, taču drīz pieejams būs arī Kurzemes un Latgales Haips. Pirmsinkubācijas periodā komanda izveidojusi arī mājaslapu un bezmaksas versiju spēlei Lieldienu Haips

Viens no galvenajiem komandas mērķiem inkubācijas periodā ir izveidot Action Friending abonēšanas sistēmu. 73% no esošajiem 200 klientiem norāda, ka vēlas atkārtoti apmeklēt Team Voilà pasākumus. Ar abonementu tas būtu izdevīgāk. Abonēšanas sistēmā plānots iekļaut arī tiešsaistes Speed Friending, kur cilvēkiem būtu iespējams iepazīties citam ar citu, lai pārgājienā tie būtu jau nedaudz pazīstami. 

Raksts tapis sadarbībā ar inkubatorā realizēto #futurecreators programmu, raksta autors: Diāna Žilinska.

Dalīties