Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora rudens programmai, Demo dienas ietvaros noskaidrotas uzsaukuma trīs labākās komandas, kuras ieguvušas naudas balvas biznesa turpmākai attīstībai.

Demo dienas pasākumā līdz šim paveiktos darbus un nākotnes plānus žūrijai prezentēja desmit komandas, kuras aizvadīto 16 nedēļu laikā programmas ietvaros aktīvi konsultējušās ar mentoriem, apmeklējušas nodarbības, izstrādājušas prototipus un veikušas dažādus patstāvīgos darbus, attīstot savu biznesu. Noslēdzot savu dalību LU studentu Biznesa inkubatora programmā, naudas balvas turpmākai attīstībai ieguva trīs labākās komandas.

1. vietu un 5000 EUR ieguva komanda “Foodlink”. Komandas dalībnieki veido platformu, ar kuras palīdzību ēdināšanas uzņēmums var veikt pasūtījumus no visiem saviem piegādātājiem. Tuvākajā nākotnē komanda plāno veikt būtiskus uzlabojumus platformas funkcionalitātē, piesaistīt jaunus klientus un piegādātājus, kā arī paplašināt darbību Baltijas valstu mērogā. 2. vieta un 3500 EUR tika piešķirti “Mindcave” - komandai, kura piedāvā saistošus un interesantus mācību rīkus, lai veicinātu skolēnu motivāciju un interesi par pašizglītības procesu. Drīzumā komanda cer nodot aktīvo pasūtījumu Datorzinību centram, sadarboties ar e-apmācību platformu “Miksike.lv”, kā arī turpināt programmu un lietotņu izstrādi un ekspertu piesaisti. Savukārt par 3. vietas un līdz ar to 2500 EUR ieguvējiem kļuva “Tiptip.lv”. Komanda izstrādā tiešsaistes tirgu, kurā pieejamas pensionāru un dažādu sociāli mazāk aizsargātu grupu radītas preces un produkti. Turpmākajos plānos ietilpst sadarbības veidošana ar ārzemju latviešiem un organizācijām, korporatīvajiem partneriem, kā arī kolekcijas palielināšana un dalība āra tirdzniecības pasākumos.

Uzvarētājkomandu dalībnieku sastāvā ir studenti no LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Datorikas fakultātes un Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, un pārstāv dažāda līmeņa studijas - gan bakalaura, gan maģistra, gan doktorantūras.

Balvu fonds Demo dienas pasākuma ietvaros tiek nodrošināts, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. Mecenātu ziedojumus administrē LU fonds.

 

Dalīties