Ja arī tev ir ideja, par kuru nepārtraukti domā un vēlies pamēģināt to realizēt, LU studentu Biznesa inkubators ir īstā vieta, kur to izdarīt. Šeit, strādājot kopā ar citiem inkubatora dalībniekiem, saņemot padomus un atsauksmes no mentoriem, un ejot soli pa solim uz priekšu, drošā vidē varēsi realizēt savu biznesa ideju, izveidot produkta prototipu un tikt pie pirmajiem klientiem.  

Tikai līdz 21. oktobrim izmanto iespēju un piesaki savu dalību inkubatorā: https://bit.ly/lusbi2020.

LU studentu Biznesa inkubators ir uzsācis 2020. gada rudens semestra uzņemšanu savā programmā, kurā astoņu nedēļu laikā ikvienam tā dalībniekam būs iespēja kopā ar dažādiem nozaru profesionāļiem un mentoriem apgūt savas biznesa idejas izstrādi. Pēc astoņu nedēļu programmas norisināsies dalībnieku Demo dienu, kuras ietvaros studentu komandas pretendēs uz naudas balvām līdz pat 5000 EUR apmērā. Labākās 15 komandas varēs turpināt dalību inkubatorā vēl 12 nedēļas, kuru laikā LU studentiem tiks piešķirtas arī ikmēneša stipendijas. Lai kļūtu par inkubatora dalībnieku, komandai ir jāaizpilda pieteikums. LU studentu Biznesa inkubatorā var pieteikties arī komandas, kuru sastāvā darbojas ne tikai LU studenti, bet arī citu augstskolu studenti vai absolventi.

Programmas ietvaros dalībniekiem nodarbības vadīs tādi nozares profesionāļi kā Anna Andersone, Viesturs Sosārs, Ernests Štāls, Ralfs Goba un citi. Pirmo astoņu nedēļu laikā tiks strādāts pie idejas validācijas, savu potenciālo klientu profila noteikšanas un minimālā dzīvotspējīgā produkta izstrādes. Šajā laikā dalībniekiem paredzētas arī tikšanās ar mentoriem, kuri uzklausīs komandu idejas, padarīto un nākotnes mērķus un uzdevumus, un sniegs savu ieguldījumu un atbalstu ideju attīstīšanā.

Inkubatora dalībniekiem būs iespēja izmantot arī biroja telpas, foto studiju ar visu aprīkojumu, ražošanas telpas, kā arī 3D printeri, lāzergriezēju u.c. lietas.

Ja tev vēl nav savas biznesa idejas, taču vēlies ar savām prasmēm palīdzēt kādai no komandām, apmeklē inkubatora organizēto komandu veidošanas pasākumu jeb Matchmaking vakaru 15. oktobrī, kura laikā tev būs iespēja dzirdēt citu cilvēku idejas un pievienoties kādai no komandām.

Tā kā šogad inkubācijas programma norisināsies tikai attālinātā formā, īpaši aicināti iesaistīties citu LU filiāļu un arī augstskolu studenti, kuriem iepriekš nav bijusi iespēja pievienoties inkubatoram tieši attāluma dēļ. 

Inkubatora programma tiek realizēta ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu. 

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties