Vairāk nekā 100 jaunieši - Latvijas augstskolu studenti un viņu komandas apņēmās īstenot inovatīvu produktu un pakalpojumu idejas tūrisma, veselības, modes, izglītības un IT jomās, piedaloties LU studentu Biznesa inkubatora programmā šosezon.

Šosezon Latvijas Universitātes studenti inkubatorā darbosies komandās ar Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa Universitātes, SSE Riga, Banku augstskolas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un RISEBA kolēģiem. Zīmīgi, ka šogad interese par inkubatora atbalstu pieauga no vecāku kursu un maģistrantūras studentu puses, kā arī izteikta studentu tieksme attīstīt idejas, kas ir saistītas ar viņu studiju jomu un kompetencēm. 

LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks par jauno sezonu stāsta: “Strādāsim ar idejām, kuras realizējot komandas spēs piedāvāt jaunus pakalpojumus un produktus medicīnas, nekustamo īpašumu, ekomercijas, sporta un vēl daudzās citās nozarēs. Tradicionāli populārajā modes un apģērba jomā šogad, sekojot tendencēm, jūtama zerowaste augošā popularitāte, jauniešiem piedāvājot izveidot pavisam jaunas interneta platformas un materiālu pārstrādes iespējas, integrējot ikdienas lietās mākslīgā intelekta tehnoloģijas, piedāvājot videi draudzīgas alternatīvas ierastajiem procesiem un produktiem un tml. Nav aizmirsts arī par reģionu attīstību, tāpēc komandas apņēmušās strādat pie platformām, kas veicinātu Latvijas lauku teritoriju attīstību. Tomēr ideja ir tikai maza daļa no biznesa panākumiem - svarīgākais ir darbs, ko katrs dalībnieks ieguldīs savas idejas attīstībā, tāpēc laiks no skaistiem vārdiem ķerties pie darbiem.” saka Kārlis. 

Darba inkubatora astotās sezonas dalībniekiem būs daudz - vispirms notiks biznesa idejas dzīvotspējas pārbaude 3 mēnešu pirms-inkubācijas programmā, kas ir balstīta uz Lean Startup metodoloģiju. Jau uzreiz pēc tās, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam “Latvijas Universitātes Inovāciju granti studentiem”, jaunie uzņēmēji, kuri veiksmīgi izies pirmo etapu un piedalīsies inkubatora organizētajā “Demo Dienā” februārī, varēs saņemt līdz 5000 EUR lielu naudas atbalstu savam biznesam un iespēju turpināt attīstību inkubatorā, piedaloties inkubācijas programmā nākamos 9 mēnešus.

Dalīties