4. oktobrī LU Zinātņu mājā notika lielākais studentu Biznesa iespēju festivāls Ziemeļeiropā - ICEBREAKERS'19, kurā piedalījās 700 jaunieši un studenti no vairāk kā 20 Latvijas mācību iestādēm, kā arī ārvalstu studenti. Fināla galveno balvu 10000 EUR grantu savas idejas realizēšanai sadalīja divas jaunuzņēmumu komandas. Festivālu rīko Latvijas Universitātes studentu Biznesa Inkubators sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Digital Freedom Festival.

Icebreakers'19 pasākumu svinīgi atklāja un jaunos biznesa entuziastus uzrunāja Latvijas Republikas Prezidents Egils Levits, kas, sniedzot savu redzējumu par Latvijas studentu uzņēmējdarbības nākotni atzina, ka jaunieši ir mūsu nākotne un ir svarīgi, ka jaunieši līdzdarbojas mūsu kopīgās nākotnes veidošanā. Tomēr idejas ir ne vien jārada, bet arī jānoved līdz rezultātam, kur būtiska loma ir starpsektoru sadarbībai - universitātēm, industrijām, politikas veidotājiem un sabiedrībai kopumai. Tādēļ ir svarīgi izmantot visas iespējas, par ko vēstīts arī šajā pasākumā. 

Visas dienas garumā uz divām skatuvēm uzstājās globālo uzņēmumu pārstāvji (WIX.com, Revolut, Cognizant u.c.)  un vietējās startup zvaigznes (Printful, Anatomy Next, solfeg.io), stāstīdami par nākotnes profesijām, tehnoloģiju attīstību un praktiskām iespējām biznesa un inovāciju radīšanai. Finālā 10 studentu komandas prezentēja savas biznesa idejas festivāla žūrijai un cīnījās par iespēju tikt pie līdz pat 10 000 EUR liela finansējuma savas biznesa idejas realizēšanai. 

Paralēli prezentācijām un iedvesmas lekcijām festivāla EXPO zonā jauniešiem bija iespēja iegūt praktisku informāciju biznesa un inovāciju radīšanai, tajā bija iespējams satikt gan potenciālos darba devējus un sadarbības partnerus, gan uzzināt par pieejamajiem atbalsta instrumentiem un uzņēmējdarbības programmām. 

"EY dalība Icebreakers’19 bija lieliska iespēja satikt jaunus un apņēmības pilnus cilvēkus, kuri ir ieinteresēti sava uzņēmuma veidošanā vai pilnveidošanā. Kaut arī šī pasākuma mērķis bija sniegt jauniešiem rīkus biznesa veidošanai un ideju attīstībai, mums bija liels prieks, ka varējām piedalīties šajā pasākumā, stāstot par iespējām mūsu uzņēmumā. 
Jebkura uzņēmuma veiksmes pamatā ir kāda vērtība, ko tas rada saviem klientiem un EY katru dienu strādā, lai palīdzētu uzņēmējiem un institūcijām šo vērtību izkopt un vairot. Uzņēmuma veidošana un vadīšana sevī ietver daudz dažādus procesus, par daļu no kuriem jaunieši varbūt pat nenojauš, tādēļ, mūsuprāt, EY ir lieliska vieta, kur iegūt izpratni par uzņēmuma pamata procesiem. 
Mēs šo pasākumu izmantojām kā iespēju satikt savus potenciālos kolēģus, pastāstīt par sevi un apmainīties ar domām par mūsdienu ekonomiku, biznesu un sabiedrības attīstību," min EY pārstāvji, kuri arī ņēma dalību Icebreakers'19 EXPO zonā.

Icebreakers'20 norisināsies 2020.gada 2.oktobrī. 
Vairāk informācijas: www.icebreakers.lv


Festivāls "Icebreakers'19" tiek atbalstīts ar ERAF līdzfinansēto projektu Nr. 1.1.1.3/18/A/007
“Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem"

Dalīties