Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē, 222. telpā, 18.oktobrī plkst.11.00 notiks LU Biznesa inkubatora atklāšanas svētki.

 

Par LU Biznesa inkubatoru stāsta LU Ekonomikas un vadības fakultātes dekāns Māris Purgailis: „Biznesa inkubatora mērķis ir veicināt LU studentu ieinteresētību un sniegt atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanā, attīstīšanā un biznesa komandu veidošanā. Šādi studenti mācās darot un studenti absolvēs augstskolu gan ar diplomu, kas apliecinās viņu zināšanas, gan arī ar veiksmīgu uzņēmumu vai vismaz bagātu biznesa pieredzi azotē. Jaunieši pie mums varēs saņemt atbalstu, sākot no elementārām konsultācijām par biznesa ideju un beidzot ar fizisku pārdošanas stendu tirdzniecības centrā.”

Biznesa inkubators šobrīd ir saņēmis jau 12 pieteikumus, no kuriem dalībai inkubatorā ir apstiprināti 9 pieteikumi. LU studentu biznesa idejas nāk no dažādām jomām: informācijas tehnoloģijas, interneta produkti, dažādi tehnoloģiskie risinājumi mājoklim un ikdienā lietojamām precēm, viesmīlība un apkalpošanas sfēra.

Kristiāns Līcis, topošais biznesa inkubatora iemītnieks priecājas, ka šāda biznesa inkubatora atvēršana viņa biznesa idejas realizēšanai ir tieši laikā: „Šī ir lieliska iespēja man kā studentam realizēt savu biznesa ideju. Ar kolēģiem jau meklējām vietu, kur varētu realizēt savu ideju, bet biznesa uzsākšanai citi piedāvājumi mums bija par dārgu. LU Biznesa inkubatora piedāvājums mums nāca kā glābiņš.Uzsāksim savu darbību un tad jau redzēs, kā mums veiksies. Pagaidām izskatās ļoti cerīgi.”

Papildus nodrošinātai darba vietām un konsultācijām Biznesa inkubatorā ir paredzēti pasākumi  vēl daudz dažādas aktivitātes, par ko stāsta Mikus Losāns, LU Biznesa inkubatora vadītājs: „Mēs organizēsim pasākumus studentiem, kas palīdzēs atrast biznesa ideju, piesaistīt kompetentu komandu, izveidot produktu un uzsākt biznesu. Vēlamies iedrošināt studentus un parādīt to, ka savs biznessir kaut kas reāls un aizraujošs! Ar šiem pasākumiem mēs vēlamies veicināt uzņēmējdarbības kultūru jauniešu vidū, kas biznesu padarīs reālāku un palīdzēs viņiem izdarīt šo pirmo soli - noticēt un sākt!”

LU Biznesa inkubatoru atklās LU rektors Mārcis Auziņš, LU Ekonomikas un vadības fakultātes dekāns Māris Purgailis un Biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns. Savukārt veiksmes vārdus jaunajiem uzņēmējiem teiks Ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova un LIAA Investīciju projektu departamenta Projektu attīstības nodaļas vadītājs Guntis Lauskis.

Papildus informācija:

Mikus Losāns
LU Biznesa inkubatora vadītājs
Mikus.Losans@lu.lv
28632492

www.biznesainkubators.lu.lv

Dalīties