Inovatīvi risinājumi izglītībā, aplikācijas motivācijas celšanai un personības izaugsmei, koplietošanas risinājumi ērtākai ikdienai, kā arī sociālais uzņēmums jauniešiem - iepazīsties ar idejām, kuras attīstīs Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora pavasara programmā!

Jau šonedēļ jaunās inkubatora komandas sāks aktīvi strādāt pie savu ideju attīstīšanas astoņu nedēļu programmā, kuras laikā tās sagaidīs intensīvs kurss biznesa idejas attīstīšanā, iespēja piedalīties vērtīgās lekcijās ar nozaru speciālistiem, veiksmīgiem uzņēmējiem, kā arī atbalsts un konsultācijas no mentoriem un inkubatora komandas.

Šajā uzsaukumā dominē komandas, kas vērstas uz bērnu, jauniešu un studentu izaugsmi un izglītošanu ar tādām idejām kā: platforma un resursu centrs jauniešu personības izaugsmei, privātskola ar mūsdienu pedagoģijas labākajiem standartiem, inovatīvi produkti, kas palīdzēs mācīties rakstīt, atpazīt burtus un ciparus, kā arī pārmediju stāstniecības (transmedia) projekts, kurš dinamiskā un iesaistošā veidā iepazīstinās bērnus ar vēstures notikumiem. 

Vairākas komandas piedāvā aplikācijas un platformas, kuras plāno “atdzīvināt” memoriālos muzejus ar spēlēm un uzdevumiem; ļaus socializēties, apskatot publiski pieejamas vietas pēc mērķa kategorijām; cels motivāciju ar vienkāršu uzdevumu un punktu apmaiņu; uzlabos un paātrinās personāla atlases procesu ar darba tirgus automatizētu analīzi un sadales procesu; atvieglos akvārija kopšanu ar gudro asistentu, kā arī nodrošinās divvirziena auto koplietošanu

Starp komandām ir idejas arī apģērba ražošanā, tostarp luksusa lēnās modes apģērbu zīmols un oriģināla, personalizēta apģērbu izšūšana.

Uzņemtajās komandās ir studenti no LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Juridiskās fakultātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes, Ķīmijas fakultātes, Datorikas fakultātes, Teoloģijas fakultātes, kā arī Humanitāro zinātņu fakultātes. Studenti pārstāv bakalaura un maģistra līmeņu studijas.

"Šajā programmā dalībnieku vidū ir ne tikai LU studenti, bet arī studenti no RTU Rīgas Biznesa skolas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas un Rīgas Stradiņa universitātes, kas nozīmē, ka studenti meklē iespējas, lai attīstītu savas idejas. Ceram, ka ikviens dalībnieks šeit iegūs to, uz ko ir nācis, un mūsu kopiena motivēs attīstīt savu ideju," par gaidāmo programmu saka inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

Uzņemtās 19 komandas nākamo astoņu nedēļu laikā piedalīsies nodarbībās, saņems praktiskus uzdevumus un piedalīsies mentoringa sesijās, lai noslēgumā  piedalītos “Demo dienā”. Tajā, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”, trīs labākās komandas varēs saņemt naudas balvas - 2000 EUR, 1000 EUR un 500 EUR vērtībā. “Demo diena” būs nozīmīgs pasākums ne tikai naudas balvu dēļ, bet šajā dienā arī izšķirsies, kuras 15 komandas turpinās savu dalību nākamajā, 16 nedēļu programmas, posmā. 

 

Par inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, Evita Lune, Aija Lāce, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija, Luminor Latvija, Accenture Baltics u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem

 

Share