EIT Jumpstarter ir pirmsakselerācijas programma, ko vada sešas Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) kopienas. Programmā iekļautas astoņas kategorijas: veselība, pārtika, izejvielas, enerģija, mobilitāte pilsētās, ražošana, jaunā Eiropas programma Bauhaus (vērsta uz ilgtspējīgām un iekļaujošām dzīves telpām), kā arī kohorta Ukrainas inovatoriem. EIT Jumpstarter mērķis ir virzīt tirgū agrīnās stadijas inovācijas no jaunajiem Eiropas reģioniem un palīdzēt inovatoru zinātniskajām idejām un inovācijām kļūt par veiksmīgiem uzņēmumiem.

Septiņu mēnešu garumā izvēlētās komandas ekspertu un mentoru uzraudzībā padziļināti apgūst uzņēmējdarbības modelēšanu un plānošanu. Jaunuzņēmumi tiek vērtēti, balstoties uz izstrādāto biznesa plānu. Labākās komandas katrā kategorijā iekļūst lielajā finālā, kurā tās sacenšas par 10 000 EUR balvu katrā kategorijā.

Pieteikšanās termiņš: 2024.gada 26. aprīlis.

Vairāk informācijas https://apply.eitjumpstarter.eu/

Pieteikties https://apply.eitjumpstarter.eu/registration/

Šī programma ir piemērota pētniekiem, maģistra un doktora grāda studentiem vai pētniecības grupām no universitātēm un pētniecības organizācijām; profesionāļiem, ideju turētājiem vai ideju īpašniekiem, kuriem ir ideja/risinājums un kuri vēlas dibināt uzņēmumu. Programmā var piedalīties arī attiecīgo biznesa ideju saistītie jaundibinātie uzņēmumi, kuri savu uzņēmumu reģistrējuši pēc 2024. gada 1. janvāra.

Programmas datumi:

Biznesa ideju iesniegšanas termiņš: 26. aprīlis

Ideju atlase un ielūgums uz bootcamps: maijs

Tiešsaistes Bootcamps: maijā-jūnijā

Klātienes koptreniņi: jūlijs-septembris

Lielais fināls: novembra beigās vai decembrī

Pieteikumus var iesniegt vai nu viens idejas turētājs, vai arī komanda, kuru pārstāv kontaktpersona. Komandu pieteikumi, it īpaši tādu, kas aptver dažādas kompetences, kas nepieciešamas, lai vadītu jaunuzņēmumu, ir vēlami.

Idejai ir jāattiecas uz EIT Health fokusa jomām: Jauni modeļi veselības aprūpes nodrošināšanai; Digitālās transformācijas veicināšana veselības aprūpē; Spēcīga, inovatīva un eksportam draudzīga veselības aprūpes nozare Eiropā.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka šīs programmas valoda ir angļu.

Dalīties